Oefenduels 1B: vier matchen resulteren in vier nederlagen voor 1B-teams

Sport | Zaterdag kwamen vier van de acht 1B-teams in actie. Lommel, RWDM en Westerlo bekampten een 1A-team terwijl Moeskroen de grens overtrok om USL Dunkerque partij te geven. Alle 1B-teams gingen het veld af met een nederlaag.

Lommel SK kwam al vrij snel op achterstand bij het Beerschot van ex-coach Peter Maes toen Holzhauser na zeven minuten een elfmeter binnentrapte. De Limburgers reageerden met mooi combinatievoetbal, maar konden Beerschotdoelman Vanhamel zelden verontrusten. Na de pauze stuurde Manning negen nieuwe spelers de wei in en dit keer moest Vanhamel zich wel onderscheiden op pogingen van Agyepong. Toch was het opnieuw Beerschot dat raak trof via De Smet (69e minuut). Amper vier minuten later scoorde Kadiri wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Limburgers niet meer.

KVC Westerlo moest lang met z'n tienen spelen bij STVV na een vroege uitsluiting voor Mabea. Bij die rode kaart stonden de Kemphanen al wel een goal in het krijt. Na de pauze kon Westerlo toch nog op gelijke hoogte komen, maar dankzij een tweede goal van Konaté kon STVV de zege alsnog binnen rijven.

Ook RWDM kon niet winnen van een 1A-team. De Brusselaars verloren met het kleinste verschil van AS Eupen door een doelpunt van Ngoy. RWDM speelde nochtans een meer dan degelijke eerste helft, maar slaagde er niet in om de kansen om te zetten in een doelpuntje. In de tweede helft stuurde Euvrard een volledig nieuw elftal de wei in, maar ook zij konden geen doelpuntje netten. Die eer was alleen weggelegd voor Ngoy.

Excelsior Moeskroen trok de grens over om op het veld van Saint-Omer de Franse Ligue 2-club USL Dunkerque te bekampen. De Henegouwers konden evenwel geen vuist maken tegen de Noord-Franse club en verloren met 3-0. Chokounte scoorde op het halfuur de openingsgoal; Ketkeophomhone en Rocheteau dikten na de pauze aan tot de toch wel stevige 3-0 eindstand.