Phoenix wist donderdag ook de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs van de NBA tegen Milwaukee te winnen. In de nacht van zondag op maandag zullen de alarmklokken afgaan bij de Bucks. Indien de Suns ook hier de zege naar zich toetrekken, is de titel ver weg voor Giannis Antetokounmpo en co.
Het Fiserv Forum van Milwaukee zal de komende nacht op zijn grondvesten daveren. Wedstrijd nummer drie in de NBA-Finals lijkt nu al een alles-of-nietsmatch te worden voor de Bucks. In de tweede partij tegen Phoenix stond er geen maat op Milwaukee-speler Giannis Antetokounmpo. De 26-jarige Griekse ster nam 42 punten en 12 rebounds voor zijn rekening, maar dat volstond dus niet voor de winst. De Suns versloegen in eigen huis de Bucks met 118-108, waardoor Phoenix leidt met 2-0.

Devin Booker was in het winnende kamp goed voor 31 punten en ook Chris Paul (23 punten) was goed bij schot. Met Booker, Paul en daarbij ook nog Deandre Ayton is Phoenix Suns aan een indrukwekkend seizoen bezig. Zonder al teveel franjes is Phoenix onder coach Monty Williams een hecht blok geworden dat weinig teams weten te ontwrichten.

Wie ondersteunt Antetokounmpo?

De eerste partij van afgelopen dinsdag eindigde op nagenoeg dezelfde score als donderdag. Toen werd het 118-105 in het voordeel van Phoenix. Antetokounmpo stond tevens op het parket, ondanks het feit dat hij sukkelde met een knieblessure. Toch wist de Griek hier 20 punten voor zijn rekening te nemen. Daar deed Antetokounmpo donderdag met 42 punten een stevig schepje bovenop, maar telkens volstond het niet voor een zege, tot grote frustratie van coach Mike Budenholzer.

Het zijn vooral de spelers achter Antetokounmpo die boven zichzelf moeten uitstijgen, willen de Bucks alsnog een kans maken op de NBA-titel. Er wordt dan vooral gekeken naar Khris Middleton en Jrue Holiday die het voortouw moeten nemen. Maar net in de tweede partij ontbrak er wat chemie tussen die twee. Middleton was dan weer wel op de afspraak in de eerste partij van dinsdag, toen hij goed was voor 29 punten. Toch zal het niveau nog wat extra opgekrikt moeten worden.

De opdracht wordt dus aartsmoeilijk, zeker omdat ze bij Phoenix bijzonder strijdvaardig zijn. "We spelen in deze fase van de competitie elke wedstrijd alsof het de zevende is", reageerde Booker, die verwees naar de mogelijk ultieme beslissende partij in de finalereeks. "We behouden de focus ononderbroken op ons doel."

Lukt het Milwaukee Bucks om het tij te doen keren in de NBA-Finals tegen Phoenix Suns? Blijf het vervolg van de apotheose in het Amerikaanse basketseizoen op de voet volgen via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Het NBA Finals-programma
  • Maandag 12 juli 02.00 uur: Milwaukee Bucks - Phoenix Suns
  • Donderdag 15 juli 03.00 uur: Milwaukee Bucks - Phoenix Suns
  • Zondag 18 juli 3 uur: Phoenix Suns - Milwaukee Bucks
  • Woensdag 21 juli 3 uur: Milwaukee Bucks - Phoenix Suns
  • Vrijdag 23 juli 3 uur: Phoenix Suns - Milwaukee Bucks