Ontdek hier welke films zullen schitteren op Cannes dankzij hulp van Proximus

Films |

Filmfanaten, opgelet! Het filmfestival van Cannes opende deze week haar deuren. Niemand minder dan Spike Lee zal dit jaar ‘s wereld beste films jureren. We zijn benieuwd of hij ook tijd zal hebben om drie geweldige films waar Proximus aan meewerkte, te bekijken.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Clara Sola

De officieuze nevencompetitie ‘La Quinzaine des Réalisateurs’ werd in 1969 in het leven geroepen door enkele Franse regisseurs en filmmakers. De competitie is minder rigoureus als die van Cannes en hierdoor krijgen ook films met een niet-conventionele zendtijd, een gek formaat of uitzonderlijke geografische afkomst ook hun kans. Neem bijvoorbeeld de film 'Clara Sola' van regisseur Nathalie Alvarez Mesén. 

In deze film zien we hoe de 40-jarige Costa Ricaanse vrouw Clara leeft volgens de strenge geloofsovertuiging van de katholieke kerk. Op een dag merkt ze dat ze zich hierdoor gevangen voelt in haar eigen vel. Ze besluit haar leven over een andere boeg te gooien en dat zet een hele kettingreactie in gang. Voortaan gaat Clara’s energie niet meer naar anderen helpen, maar naar zichzelf.

 


The Sea Ahead

Een jonge Libanese vrouw haast zich in het midden van de nacht naar haar ouderlijke huis. Ze komt uit het buitenland en daar is iets erg gebeurd. Wat dat is, wil ze niet zeggen tegen haar familie. Ze voelt druk om meer details over haar leven buiten Libanon te delen en dat drijft haar naar de oude gewoontes die ze had achtergelaten.

De Libanese regisseur Ely Dagher is geen onbekende in Cannes. Zijn geanimeerde kortfilm uit 2015, ‘Waves 98’, trok toen ook heel wat aandacht en won zelfs de Gouden Palm. In die film zagen we het geïllustreerde verhaal van Omar, een jongeman die opgroeide in de buitenwijken van Beiroet maar zinnens is om zijn nieuwsgierigheid te achtervolgen, op zoek naar de geheimen van een grote stad… ‘Waves 98’ is volgens Dagher geïnspireerd op de mans eigen verhuizing van Beiroet naar Brussel.


 

Our Men

In ‘Our Men’ zien we hoe zwaar het leven van een soldaat in het vreemdelingenlegioen wel niet is. De soldaten uit deze troepenmacht moeten samen een nieuw leven opbouwen aan het front, alles in het werk stellen om hun relaties niet te verliezen en trachten de weinige liefde die er is, alsnog te koesteren. Dit alles zien we door de ogen van twee vrouwen van militairen, Nika en Céline

De Franse regisseuse Rachel Lang heeft een speciale band met het leger. Ze stond lang op de reservelijst van het leger en deed in 2017 zelfs mee aan een missie, genaamd Operatie Barkhane. 'Our Men' vormt het slotakkoord van ‘La Quinzaine des Réalisateurs’ in 2021.

Deze Proximus Pickx co-producties zullen binnenkort beschikbaar zijn in de VOD-catalogus en op Pickx+. Waar vind je de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online via deze link!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top