Toernooiorganisator WePlay Esports heeft een toernooi aangekondigd dat in augustus 2021 zal doorgaan en exclusief voorbehouden is voor de academische teams van de grootste organisaties binnen het esportscircuit. Grote namen hebben reeds hun deelname aan het toernooi bevestigd.

We kregen leuk nieuws van WePlay!, de toernooiorganisator die al enkele jaren investeert in de CSGO-esportsscene. WePlay Esports hield zich oorspronkelijk bezig met het organiseren van competities voor de beste teams ter wereld, maar lijkt zich de laatste jaren te richten op de organisatie van evenementen voor top- en subtopteams uit de CIS-regio. De organisatie maakt nu een draai van 180 graden door een toernooi aan te kondigen dat speciaal gereserveerd is voor de academische teams uit de grote organisaties binnen de scene.

De competitie, genaamd WePlay Academy League 2021, gaat op 19 juli van start met een groepsfase die moet eindigen op 18 augustus. Na afloop van de groepsfase zullen alleen de beste drie ploegen van de acht startende teams mogen deelnemen aan de play-offs. De andere teams zullen een play-infase moeten doorlopen om hun ticket voor het vervolg van de competitie veilig te stellen. De eindfase van de competitie gaat door in het weekend van 27-29 augustus.

Een klein detail dat in deze tijden van minder strenge gezondheidsmaatregelen alle belang krijgt: de eindfase zal in LAN-format plaatsvinden. De gekwalificeerde teams zullen elkaar dus ontmoeten in de WePlay Esports Arena in Kiev, een extra motivatie voor de vele spelers die er alleen maar van dromen om weer aan offline competities deel te nemen.

Voorlopig kregen we nog geen informatie over de mogelijke aanwezigheid van publiek in de arena. Op dit ogenblik keren de competities langzaam terug naar LAN, maar die zijn wel nog steeds ontoegankelijk voor het publiek. Afwachten dus hoe WePlay en de Oekraïense autoriteiten de situatie zullen inschatten!

De acht deelnemers aan de competitie zijn al bekend, en het minste wat we kunnen zeggen is dat de namen begeerlijk zijn. Astralis, FURIA, Ninjas in Pyjamas, Na’Vi, mouz, BIG Clan, Virtus Pro en Fnatic zullen inderdaad deel uitmaken van het avontuur. Aan de deelname van de organisaties waren verschillende voorwaarden verbonden. Ten eerste moesten ze een academisch team hebben, wat voor hen allemaal het geval is, behalve voor Fnatic dat binnenkort zijn eigen team zal aankondigen. De teams moesten ook ten minste 4 spelers met een leeftijd tussen 16 en 20 jaar tellen.

Copyright afbeelding: WePlay Esports