Aflevering 1 van 'Unplugged+' op Pickx+: een intiem huiskamerconcert of Coachella?

Muziek | Rondom jou beginnen mensen meer en meer terug naar festivals en concerten te gaan. Maar als jij je nog niet klaar voelt om terug in een (coronaproof) publiek te gaan staan, heeft Proximus Pickx het ideale alternatief. In ‘Unplugged+’ op Pickx+ blikken vijf artiesten terug op de muziek die voor hen de wereld betekent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ianthe Tavernier ontvangt vanavond voor het eerst vijf artiesten in de ‘Fresh Music’-studio: Sandra Kim, Udo, The Starlings, TheColorGrey en Belle Perez. Een voor een brengen zij het beste van zichzelf in een sobere maar gezellige unplugged setting, waarin hun muziek en persoonlijkheid volledig tot hun recht komen.
 
Vanavond mag Sandra Kim, die enkele maanden geleden nog straalde als de Koningin in ‘The Masked Singer’, de spits afbijten. Met een akoestische versie van ‘I’m so Excited’ is de toon meteen gezet. Sandra’s stem klinkt loepzuiver en krachtig en ze bewijst nog maar eens dat ze die Eurosongtrofee op haar dertiende al meer dan verdiende. Iets later doet ze ook 'Who Are You' van The Who weerklinken in de studio. 
 
“Duw me van de trap”
 
Belle Perez is de eerste artieste van de avond die zich in de zetel bij presentatrice Ianthe mag neervlijen, maar natuurlijk pas nadat ze haar zomerhit ‘Enamorada’ uit 2004 heeft gebracht. Het gaat al snel over Belles concerten in het Sportpaleis, vier in totaal, en dan vooral over haar allereerste ervaring met de concertzaal. “Ik ging even piepen en de zaal en heb dan gevraagd aan iemand om mij van de trap te duwen. Ik durfde gewoon niet meer op, ik had zo’n stress”, bekent de zangeres. 
 
Waarop Ianthe vraagt of ze liever in het Sportpaleis zou staan of in een huiskamerconcert. “Zo’n grote zaal is tof en geeft veel adrenaline, maar wanneer iemand je speciaal thuis uitnodigt voor een jubileum bijvoorbeeld, schept dat een persoonlijke band. Daar heb ik extra voldoening van”, aldus Belle. Een ander nummer dat Belle op haar playlist van de avond heeft staan is 'el mundo bailando'. Zwoele sfeer verzekerd!

Coachella en de Lotto Arena
 
Zoals eerder gezegd, is ook TheColorGrey van de partij tijdens dit intieme huiskamerconcert en de Belgische rapper/zanger/singer-songwriter vliegt er meteen in met het groovy ‘On & On’ en brengt later ook nog 'Crazy'. Ook voor hem heeft Ianthe een paar vraagjes. Van welk podium droomt de jonge muzikant? “Coachella, fix Coachella!”, zegt de artiest die zichzelf op dit moment volop aan het vernieuwen is. 
 
The Starlings brengen een heel ander genre met hun dromerige en romantische duets 'Magic' en 'Die Happy'. De liefde en het talent spat van het pas verloofde koppel Tom Dice en Kato Callebaut af. Hun trouwdatum mag alleszins niet 13 februari 2022 zijn, want dan staan The Starlings in de Lotto Arena.
 
Het eerste nummer dat Udo brengt in ‘Unplugged+’ is ‘Zielsveel van jou’. Hij brengt de rustige, maar meeslepende ballade op een intense manier. Iets later vertelt hij in de zetel bij Ianthe over de zenuwen wanneer je een nieuwe show start. “Het is telkens weer een nieuw publiek, dus het is altijd weer een beetje van nul beginnen. Maar die stress valt er altijd snel af.” Aan zijn podiumuitstraling zal het alleszins niet liggen, dat bewijst hij maar weer eens in de Fresh Music’-studio met 'Het kan niet zijn'
 
Om de intieme sets van deze artiesten te zien, stem je vanaf 11 juli elke zondag af op Pickx+ om 22u30. Op maandagavond om 19u30 volgt een herhaling.
 
Wie bij zijn pack kiest voor de tv-optie 'All Sports', 'All Stars' of 'All Stars & Sports' kan de nieuwe zender Pickx+ vinden op zender 13. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top