Guadeloupe, het land met zijn prachtige stranden en hemelsblauw water, is ook een gepassioneerd esportsontwikkelaar! Er worden inderdaad verschillende esportstoernooien georganiseerd, zo ook één op Tekken 7. Twee landgenoten zullen de eer hebben België te vertegenwoordigen voor een onuitgegeven online versie. Waarom jij niet?
 

Het is via het Twitteraccount van de Belgian Esports Federation dat het nieuws ons ter ore kwam: er wordt een Tekken-competitie georganiseerd op internationaal niveau dat exclusief online zal plaatsvinden in de periode van 23, 24 en 25 juli.

 

De esportsfederatie van Guadeloupe, GIGA’GAMES, is de host en organiseert het toernooi voor de 15e keer. Twee Belgen zullen de kans krijgen om onze kleuren te vertegenwoordigen tussen een twintigtal vertegenwoordigde landen (Caraïben, Latijns-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika & Midden-Oosten). De geïnteresseerden zullen moeten deelnemen aan een nationale qualifier, georganiseerd door onze federatie.

Om deel te nemen, is het heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is in het bezit zijn van een Playstation 4 en je registreren op de officiële BeSF-website via de ‘Register Now‘-knop.

Er zijn momenteel 32 plaatsen vrij. Je moet ingeschreven zijn voor 18 juli om 18u, wanneer het toernooi officieel van start gaat.

De regels zijn de volgende: de wedstrijden worden gespeeld in 3 tot 5 rounds, beperkt tot 60 seconden. Alle confrontaties worden gespeeld in een BO3-format, behalve de grote finale die in BO5 zijn afloop zal kennen. Een kleine regel die het toernooi een extra dimensie geeft: de verliezer zal voor de volgende ronde van personage mogen veranderen, terwijl de winnaar bij zijn kampioen zal moeten blijven die hem de overwinning schonk. De gevechtsarena wordt willekeurig gekozen.

Andere competities in het vooruitzicht?

Dezelfde organisatie uit Guadeloupe organiseert ook andere officiële competities, met name op FIFA 21, Trackmania, The King of Fighters en Just Dance.

Voorlopig staat er $8.200 aan prijzengeld op het spel. Zodra we de namen van onze vertegenwoordigers kennen, zullen we je uiteraard op de hoogte brengen.

Copyright afbeelding: BeSF, gigagamescaraibes.com