‘Cruella’ is nu beschikbaar voor alle Disney+-abonnees

In 2016 won ze nog een Oscar voor haar hoofdrol in ‘La La Land’ en nu schittert Emma Stone in Disneys 'Cruella'. De live-actionfilm neemt je mee in de ontstaansgeschiedenis van een van de beroemdste en chicste schurken, de legendarische Cruella de Vil. Hij is nu gratis beschikbaar voor alle Disney+-abonnees.

‘Cruella' speelt zich af in het Londen van de jaren zeventig, op het hoogtepunt van de punkrevolutie, en volgt een jonge oplichtster, Estella. Ze is een slimme en creatieve jonge vrouw die vastbesloten is naam te maken in de modewereld. Estella sluit vriendschap met twee jonge dieven die haar voorliefde voor kattenkwaad op prijs stellen, en samen overleven ze in de straten van de hoofdstad.
 
Op een dag vallen Estella's creatieve talenten op bij Barones von Hellman, een modelegende met een betoverende stijl en verwoestende humor, gespeeld door tweevoudig Oscarwinnares Emma Thompson (‘Howards End', 'Sense and Sensibility'). Maar hun relatie brengt een reeks gebeurtenissen en onthullingen teweeg die Estella ertoe aanzetten haar duistere kant te verkennen en Cruella te worden, een chique, zelfingenomen en wraakzuchtige vrouw.
 
Disney's 'Cruella' is geregisseerd door Craig Gillespie ('I, Tonya'), naar een scenario van Dana Fox en Tony McNamara, en een verhaal van Aline Brosh McKenna, Kelly Marcel en Steve Zissis. Het werd geproduceerd door Andrew Gunn ('Freaky Friday'), Marc Platt (‘Mary Poppins Returns') en Kristin Burr (‘Christopher Robin’), met Emma Stone, Michelle Wright, Jared LeBoff en Glenn Close als uitvoerende producenten.
 
Tot het uitmuntende creatieve team van ‘Cruella’ behoren director of photography Nicolas Karakatsanis, editor Tatiana Riegel en muzieksupervisor Susan Jacobs, die eerder al samenwerkte met Gillespie voor ‘I, Tonya’. Daarnaast zien we het werk van productiedesigner Fiona Crombie, haar- en make-upartiest Nadia Stacey en setontwerper Alice Felton, die met Emma Stone samenwerkte aan ‘The Favourite’. Tot slot kostuumontwerper Jenny Beavan (tweevoudig Oscarwinnaar voor ‘Mad Max: Fury Road’ en ‘A Room with a View’), effectensupervisor Max Wood (‘Suicide Squad’) en componist Nicholas Britell (‘Moonlight’).
 
Ontdek ‘Cruella’ vanaf 27 augustus op Disney+, beschikbaar via de tv-opties 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'All Stars' en 'All Stars & Sports' vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top