LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector, maakt bij de start van de zomer een balans op. In totaal zamelde het steunfonds dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting sinds de opstart ruim 850.000 euro in, waarvan al meer dan 500.000 euro werd toegekend aan 535 individuen en 94 relance-initiatieven. Ook al start de sector zoetjesaan weer op, toch is de rol van LIVE2020 nog niet uitgespeeld, klinkt het donderdag in een persbericht.
LIVE2020 werd tijdens de eerste lockdown boven de doopvont gehouden. De livemuzieksector werd door de coronacrisis namelijk in het hart geraakt en veel inkomsten en jobs gingen verloren. Dankzij onder andere meer dan 100 solidariteitsacties en de vele giften van individuen en bedrijven kon het solidariteitsfonds muziekprofessionals en relance-initiatieven een duwtje in de rug geven. In het totaal kregen zo al 535 individuen en 94 relance-initiatieven 508.847 euro toegekend. Dit najaar volgt een vierde steunronde, waarin de focus hoofdzakelijk zal liggen op het herlanceren van activiteiten.

Ondanks de voorzichtige heropstart is de rol van LIVE2020 niet uitgespeeld, onderstreept het fonds. "Maatregelen zijn nog steeds van toepassing, de capaciteit voor evenementen blijft voorlopig beperkt. Dat heeft een impact op de inkomsten van organisatoren, van artiesten en hun crew, van zoveel anderen. Bovendien zijn er diepe financiële putten geslagen die de komende maanden en jaren gevuld moeten geraken om van de livesector terug de gezonde sector te maken die hij voor de crisis was", klinkt het.

Wie LIVE2020 wil steunen, kan een gift overmaken, een solidariteitsactie steunen of zelf een actie op poten zetten. Voor elke euro die iemand via Payconiq doneert aan LIVE2020, doet het bedrijf er nog een euro bovenop. Meer info over de steunacties is terug te vinden op live2020.be.