Het Gameward-team, met de Belg Bryan “Badjian” Badjie, verloor in de tweede ronde van de play-offs van de European Major League, het belangrijkste Europese esportscircuit dat op de 2K-licentie doorgaat.

De strijd woedde al enkele maanden in de European Major League, een NBA 2K-competitie die in de PRO-AM-modus wordt gespeeld. In tegenstelling tot het format dat vaak wordt gebruikt in games als FIFA, kan elke speler in deze modus de controle nemen over één speler op het veld. Elk team speelt dus met vijf spelers, net als een echt basketbalteam.

Het toernooi bracht eerst de beste NBA 2K-teams van Europa samen tijdens een regulier seizoen dat 23 speeldagen duurde. Elk team ontmoette tweemaal zijn 23 concurrenten in BO1-wedstrijden, met als doel een maximum aan punten te sprokkelen om zich zo te plaatsen voor de play-offs.

Gameward was erg goed in dat spelletje. De ploeg van de Belg Badjian eindigde op de achtste plaats met een totaal van 29 overwinningen en 17 nederlagen, en pakte 75 punten. Dat was voldoende voor een plaats in de volgende ronde, waarin de beste 12 teams van het reguliere seizoen het tegen elkaar opnamen. Bovenaan de ranglijst deelden het Spaanse Takeover en het Turkse Fenerbahce de eerste plaats. Met slechts zeven nederlagen in het hele seizoen bewezen beide teams dat ze tot de elite behoren.

In de boom moesten Badjian en zijn teamgenoten het eerst opnemen tegen Iluro Gaming. Het Gameward-team nam de controle over de wedstrijd en won de BO3 in twee manches (54-41; 57-48). Helaas voor hen kwam het team in de kwartfinales tegenover Takeover te staan.

Hoewel Gameward het eerste punt pakte met 52 tegen 31, kwam TakeOver terug en wist het duel twee te winnen met slechts vier punten verschil. Alles was dus te herdoen, het derde en laatste duel was allesbepalend. De ultieme confrontatie ging naar TakeOver, dat met een 56-45-winst geen ruimte voor twijfel liet.

Gameward en onze Belgische vertegenwoordiger moesten de competitie dus verlaten voor de poorten van de halve finales, maar hebben toch een mooi parcours afgelegd. We zijn benieuwd wie de grote finale zal winnen en het grootste deel van de prijzenpot van 3.000 euro mee naar huis zal nemen.

Copyright afbeelding: Gameward