Maak de spectaculairste rollercoasterrit van Europa in Plopsaland De Panne!

Als je fan bent van Tomorrowland, is het je vast niet ontgaan dat je favoriete festival dit jaar opnieuw is uitgesteld. Maar niet getreurd, want voor een (letterlijk) adembenemende ervaring kan je vanaf nu ook terecht in Plopsaland De Panne. Daar opent 'The Ride to Happiness by Tomorrowland', een spectaculaire attractie die je nergens anders in Europa kan vinden.
 

Om deze rollercoaster vorm te geven, werkte Plopsa Group samen met het creatieve team van Tomorrowland. Je waant je bijna op de festivalweide in Boom als je de attractie bezoekt. De rollercoaster staat immers in een aparte zone die helemaal in een magische Tomorrowland-sfeer is ingekleed, onder meer met muziek en eetkraampjes.

Exclusief

Deze rollercoaster van Duitse makelij is in meerdere opzichten uniek in zijn soort. Het is de eerste extreme spinning rollercoaster in Europa. Je wordt tijdens de rit maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90 kilometer per uur, waarbij je 5 keer overkop gaat. De wagentjes draaien vrij rond hun as op het onderstel, waardoor elke rit een spannende verrassing wordt. Met een totale lengte van 1 kilometer en het hoogste punt op 35 meter boven de grond, zal je vast elke uithoek van Plopsaland De Panne kunnen zien.
 
Enkel in de Verenigde Staten vind je nog een gelijkaardige rollercoaster, maar daar kan je niet genieten van de exclusieve soundtrack die je in Plopsaland De Panne kan beluisteren. Bij het binnengaan word je begroet door opzwepende Tomorrowland-beats en een magische decoratie. Op de attractie zelf is er een soundtrack te horen van niemand minder dan Hans Zimmer. Er werden kosten noch moeite bespaard, want voor de volledige attractie investeerde Plopsaland De Panne ruim 17,5 miljoen euro. 

Sinds 1 juli konden bezoekers van het pretpark al een eerste keer plaatsnemen in deze adembenemende rollercoaster. Die Trial Runs zijn vandaag gedaan, want op 21 juli is de The Ride to Hapiness officieel geopend voor het grote publiek.
 
Kan je niet wachten om een ritje te maken? Bekijk hier alvast de eerste reacties van Amir Motaffaf, Marthe De Pillecyn en andere bekende koppen!
 Hieronder kan je spectaculaire beelden bekijken van de opbouw van deze attractie:
 

Plopsa Hotel

Na zo’n spannende rit op The Ride to Happiness ben je vast toe aan wat rust. Ook daar heeft Plopsaland De Panne aan gedacht, want enkele maanden geleden opende daar het eerste Plopsa Hotel. Het viersterrenhotel telt in totaal 117 kamers, waarvan er 35 ingekleed zijn als heuse themasuites. In die suites kan je vertoeven in het rijk van onder andere Piet Piraat, Kabouter Plop, K3, Samson & Marie, Wickie de Viking en Maya de Bij. De kinderen zullen hun ogen niet geloven.

Muziek

Bekijk alles
Top