Terwijl de IEM Cologne play-in op volle toeren draait, heeft ESL aangekondigd dat een speler van de Deense organisatie Heroic positief getest heeft op COVID-19. Volgens het team komt hun deelname aan het toernooi niet in gevaar.

Het is een nieuwtje dat we het liefst niet gehoord hadden, vooral aan het begin van de langverwachte terugkeer van LAN-toernooien in CS:GO. Terwijl de play-in fase van IEM Cologne volop aan de gang is, kondigde ESL aan dat een speler van Heroic postief testte op het coronavirus. De besmetting werpt heel wat vragen op: ESL Cologne is het eerste toernooi sinds lang dat in een studio-omgeving gespeeld wordt.

De naam van de speler is nog niet bekend. De test zou afgenomen zijn aan het einde van hun quarantaine, zoals de procedure van ESL voorschrijft. De organisator wil iedereen geruststellen: volgens hen is de speler niet in contact gekomen met ESL-werknemers of andere spelers, behalve de ploegmaats waarmee hij reisde. Daarom werd beslist om de quarantaine van het gehele Heroic-team te verlengen.

Het team moet de competitie niet verlaten. Heroic heeft bevestigd dat het goed gaat met iedereen, en dat de speler asymptomatisch is. Na overleg met ESL bevestigde de manager in een statement dat de Denen het toernooi mogen voortzetten, vanuit hun quarantainezone. Geen leuk nieuws voor de spelers, na zo lang enkel online gespeeld te hebben.

We hopen dus dat dit het enige nieuwtje van deze aard is dat ons de komende dagen ter ore komt. Zo niet zou het evenement wel eens anders kunnen uitdraaien dan gepland, ondanks de voorzorgen die door ESL getroffen werden.

Copyright afbeelding: Heroic