Belgian League: een razend spannende zesde speeldag

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kijkers van de zesde speeldag van de Belgian League Summer Split 2021 op maandag, kregen maar liefst vier verrassende wedstrijden voorgeschoteld. Van de clasico tussen Sector One en KVM Esports, en de verrassende overwinning van 7AM tegen Genk, wij vatten de dag voor je samen!

De toeschouwers van de Belgian League konden nog hun ogen nog maar eens de kost geven gisterenavond, tijdens de zesde speeldag van de zomereditie van de Belgian League, die de zes beste teams van ons koninkrijk verzamelt. De avond had heel wat verrassingen, maar ook mooie wedstrijden en welverdiende zeges in petto.

De speeldag begon sterk, met een confrontatie tussen KRC Genk en Starlan Gaming Club. De toplaner van Genk, NooB, had een pittige pick beloofd, en de fans werden op hun wenken bediend. Hij liet een fantastische Sejuani los, vergezeld van zijn beste TP/Ignite. Koud zweet brak uit bij meerdere tegenstanders. Een riskante gok, maar eentje die goed uitpakte.

Terwijl KRC Genk haar speltempo oplegde, werd de toplaner al snel onstopbaar. De schade aan de backlane was te groot voor een Starlan-formatie die moeite leek te hebben met haar stempel op de match te drukken. De eerste overwinning van KRC was binnen. De bevestiging moest later volgen, tegen Team 7AM.

Een legendarische matchup volgde, bekend bij elke fan van de Belgian League. KVM Esports en Sector One mochten het op de rift tegen elkaar uitvechten. Een nieuwe clasico dus, hoewel de machtsverhouding aanzienlijk veranderd was sinds de vorige split.

De eerste tien minuten waren enorm gespannen. De twee teams deelden prikjes uit, zonder voluit te gaan. Het was wachten op de 13e minuut voor het eerste duel en de eerste kill op het scorebord. De spelers van Sector One, die enkel vochten wanneer het absoluut nodig was, bewezen dat ze een spelinzicht en een meesterschap van de map hadden, wat hen toeliet om hun voorsprong qua gold aanzienlijk uit te breiden. De vossen waren andermaal de sterkste, en dat lieten ze zien, tot op het moment waarop de Mechelse Nexus vernietigd werd.

De avond werd voortgezet met de wedstrijd tussen KRC Genk en Team 7AM. Hoewel Genk als grote favoriet beschouwd werd, mocht het feit dat Team 7AM tot veel meer in staat is dan het klassement doet uitschijnen, niet vergeten worden. En dat leken ze koste wat het kost te willen bewijzen.

Team 7AM sloeg erin om sinds het begin van de match haar wil op te leggen, ondanks een samenstelling waar moeilijk mee te spelen valt. Jungler Kasapina bevond zich al snel in een comfortabele positie met een Karthus die de kills aaneenreeg. Team 7AM zette alle bookmakers op het verkeerde been met een overtuigende overwinning tegen een zwak KRC Genk.

De laatste partij van de avond was alweer aan de beurt, en die zette KVM tegenover ION SQUAD. Velen hadden verwacht dat de partij op voorhand al beslist was, gezien het grote niveauverschil tussen de twee teams. De match sprong ook in het oog door de wijzigingen in het team van ION SQUAD. Jungler Flawed zocht andere oorden op, waardoor ADC Flif zijn positie mocht innemen. Als vervanging werd Yakkey opgetrommeld, een speler van de academy.

De wijzigingen leken hun vruchten af te werpen. Flif liet een knappe prestatie met Diana optekenen. Yakkey pikte dan weer meteen de draad op in de botlane. Desondanks deed ION SQUAD haar fans tandenknarsen door een opeenstapeling van fouten rond een felbegeerde Baron Nashor. Die fouten namen de spelers van KVM dankbaar aan, tot ze de overwinning uit de handen van hun tegenstanders konden grissen.

Klassement:

Je hebt het ondertussen wel door: de onderkant van het klassement ligt nog helemaal open. Team 7AM en ION SQUAD zullen zelfs twee partijen spelen tijdens speeldag 7 van de competitie. Alle scenario's voor het einde van het seizoen worden zo opnieuw mogelijk. We zien elkaar terug om 18u50, volgende maandag, voor het vervolg van het toernooi!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top