Mythische vieringen: Bajram Fetai pakt met enkele fake vuistslagen wraak op ex-ploeg Silkeborg

Sport | Er zijn van die bizarre vieringen die nogal snel de wereld rondgaan. In 2010 zorgde de nobele onbekende Bajram Fetai voor zo’n momentje. Toen hij met zijn ploeg FC Nordsjaelland speelde tegen zijn ex-ploeg Silkeborg, nam hij op een aparte manier wraak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bajram Fetai zal hoogstwaarschijnlijk voor weinig voetbalvolgers bekend in de oren klinken. De nu 35-jarige Deen met Noord-Macedonische roots kende vooral een carrière in eigen land, mits een uitstapje naar Schotland waar hij voor Rangers en Inverness speelde. Het grootste deel van zijn carrière zou hij voetballen bij de Deense ploeg Nordsjaelland. Maar vooraleer hij daar belandde, vertoefde Fetai bij reeksgenoot Silkeborg.

Lang zou hij er echter niet voetballen. Toen Silkeborg Fetai in 2005 overnam, zou hij na amper anderhalf jaar richting concurrent Nordsjaelland trekken. Fetai werd namelijk ontslagen bij Silkeborg in 2006.

Knokpartij

De reden voor zijn ontslag lag bij een vechtpartij waarbij Fetai betrokken was. Met slaande deuren trok hij uit Silkeborg weg richting Nordsjaelland. Daar zou hij vier jaar later wraak kunnen pakken op zijn ontslag.

Want toen in 2010 Silkeborg en Nordsjaelland tegenover elkaar stonden, zou Fetai zich ontpoppen tot de man van de match met twee goals. Zijn laatste goal zou hij met zijn ploegmaats vieren op een aparte wijze. Zo begon hij een vijftal teamgenoten zogezegd neer te slaan met zijn vuisten, verwijzend naar de knokpartij die zijn ontslag bij Silkeborg inluidde. De ploegmaats deden maar al te graag mee aan het toneelstukje en lieten zich als volleerde acteurs op de grond vallen.

Uiteindelijk zou de viering Fetai “fataal” worden. Een van zijn ploegmaats die een valse mep had gekregen, zou een fake pistool tevoorschijn toveren en Fetai in het hoofd “neerschieten”. Hoewel de viering parodiërend bedoeld was, zou er nadien veel kritiek op komen. Velen waren namelijk van oordeel dat voetballers een voorbeeldfunctie hebben. Het kon Fetai weinig schelen. Vier jaar na zijn ontslag bij Silkeborg had de Deen zijn revanche – en tevens een internethit - beet.

Bekijk hieronder het aparte viermoment van Bajram Fetai.

Fan van deze reeks? Lees dan ook even door over de golfviering van Craig Bellamy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top