Opnieuw geen Rock Herk op volledige capaciteit dit jaar, maar op 10 en 11 september komt er wel 'Two Days of Rock Herk'. De kleinere editie van het Limburgse festival vindt plaats op de gekende locatie in Herk-de-Stad, maar op halve capaciteit. De eerste headliners zijn Goose en Arsenal.
Rock Herk werd eerder verplaatst naar 15 en 16 juli 2022. Onder de naam "Two Days of Rock Herk" wordt echter in september dit jaar eenmalig een kleine editie van het festival georganiseerd aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Het aantal bezoekers wordt beperkt tot 5.000 per dag in plaats van de normale 10.000. Om iedereen toch de kans te geven een ticket voor het festival te bemachtigen, wordt er uitzonderlijk alleen gewerkt met dagtickets.

De affiche van Rock Herk telt dit jaar veel Belgische namen. Behalve headliners Goose op vrijdag en Arsenal op zaterdag spelen ook Stake en The Guru Guru op het festival. Meer namen volgen in de loop van de komende maanden. De ticketverkoop voor 'Two Days of Rock Herk' gaat vrijdag van start. Festivalgangers met een ticket voor de geannuleerde editie van Rock Herk op 16 en 17 juli en ook de crowdfunders ontvingen al een mail. Rock Herk is steevast uitverkocht ruim voor de start van het festival.