Roger Federer (ATP 8) heeft zich maandag zonder te veel energie te verspillen geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De Zwitser, die binnenkort veertig wordt, rekende na twee uur en dertien minuten tennis in drie sets (7-5, 6-4 en 6-2) af met de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 27). De partij werd even onderbroken door de regen, maar omdat er gespeeld werd op Centre Court kon snel het dak worden gesloten en worden verder gespeeld.
Een belangrijk moment in de wedstrijd vond plaats in de elfde game. Sonego serveerde bij 5-5 en op het moment dat Federer een breakpoint had, begon het plots te regenen. Nadat het dak was gesloten, hervatte Sonego de wedstrijd met een dubbele fout. De 39-jarige Federer, die kort voor de regenbreak elf punten op een rij had verloren, kwam sindsdien nauwelijks nog in de problemen.
Federer gaat voor een negende titel op het Londense gras. Bij de laatste acht treft hij de winnaar van het duel tussen de Rus Daniil Medvedev (ATP 2) en de Pool Hubert Hurkacz (ATP 18). Beide spelers moesten maandagavond stoppen vanwege de regen en invallende duisternis. Medvedev leidt met 2-1 in sets.