De Nederlandse winkelketen Hema denkt na het aangekondigde vertrek uit het Verenigd Koninkrijk ook aan het verlaten van de Duitse markt. Een woordvoerster van het bedrijf heeft aan de krant Frankfurter Allgemeine verklaard dat het vertrek een optie is. De beslissing valt vermoedelijk uiterlijk in oktober.
Vorige week maakte Hema bekend zijn zes Britse filialen deze zomer te sluiten. De nieuwe topvrouw Saskia Egas Reparaz wil dat het bedrijf zich meer richt op landen waar de meeste omzet wordt behaald, zoals de thuismarkt Nederland, maar ook België. 
In Duitsland zijn sinds 2017 achttien winkels in grote steden in het hele land geopend. Oorspronkelijk was het idee om te groeien tot zo'n honderd vestigingen. De beslissing over de terugtrekking uit Duitsland valt vermoedelijk uiterlijk in oktober. "Dat is ons doel, maar we nemen onze tijd. We willen precies te werk gaan", zegt de woordvoerster.
Hema denkt niet alleen na over de toekomst van de winkels in Duitsland, maar ook in alle andere landen buiten de Benelux en Frankrijk. Zo heeft het concern ook nog filialen in Oostenrijk en Spanje. In totaal heeft Hema bijna 800 winkels en 19.000 medewerkers.