Competitiebeest Carl “CarlJr” Cloutier heeft opnieuw zijn overmacht geëtaleerd tijdens de Trackmania Grand League World Cup die afgelopen weekend plaatsvond. De Canadees veroverde de beker en schonk zichzelf een vierde wereldtitel.

Alle Trackmania-fans kennen CarlJr. Als die naam je niet bekend in de oren klinkt, dan heb je waarschijnlijk nog niet veel topcompetities gezien op het racespel van Nadeo (Ubisoft). Dit weekend schitterde de speler van het Solary-team opnieuw, met een zoveelste wereldtitel als resultaat.

Van begin tot eind was de speler onverbiddelijk. In de groepsfase won hij alle races, pakte 18 punten en eindigde zo helemaal bovenaan in de stand die de acht beste spelers een ticket voor de play-offs schonk.

Twee Belgen geraakten niet verder dan de groepsfase. Aurélien “Dofault” Desplanque eindigde op de 16e en laatste plaats, terwijl Alister “Soulja” Adutwum 3 punten tekortkwam voor een plek in de play-offs. Hij eindigde 13e.

Onze nieuwe wereldkampioen domineerde zijn halve finale van start tot finish, ondanks een zeer goed niveau van zijn tegenstanders. De Canadees CarlJr en de Zwitser Affi voegden zich bij de Brit Pac en de Tsjech Kappa in de grote finale. Zij maakten in de halve finale een eind aan het avontuur van de Belg Dennis “Scrapie” Heinen, die een zeer goed einde van het seizoen kende.

Ondanks de tegenstand was het dus de Canadees die als overwinnaar uit de ultieme confrontatie kwam. Na het toevoegen van een extra beker aan zijn collectie die ondertussen heel wat plaats inneemt, kondigde de speler een tweejarige contractverlenging aan bij zijn team Solary. We zullen de piloot dus nog wel even de meest ingewikkelde tracks van Trackmania zien besturen, en daar zijn we natuurlijk blij om.

Copyright afbeelding: Solary