De organisatie rond het Absolutely Free Festival in Genk organiseert op 6 en 7 augustus 'Terug naar AFF'. Op twee volwaardige festivalavonden zullen een twintigtal muzikale acts de revue passeren. Het Genkse festival blijft gratis, maar de 500 beschikbare plaatsen per dag moeten wel op voorhand gereserveerd worden.
Na een jaar gedwongen afwezigheid keert het Absolutely Free Festival (AFF) terug op de terreinen van C-mine in Genk. In 2019 wist het gratis festival nog meer dan 7.500 bezoekers naar de voormalige mijnsite te lokken. Deze zomer is de capaciteit beperkt tot 500 muziekliefhebbers per avond. "Het wordt de intieme maar even gezellige versie van grote broer Absolutely Free Festival", klinkt het.

AFF mikt op jong talent uit binnen- en buitenland. De elf namen van het hoofdpodium zijn vandaag bekendgemaakt. Op vrijdag zijn er optredens van Lander & Adriaan, Aili, Meetsysteem, Tukan en Lo-Lee-ta. Zaterdag spelen Penelope Isles, The Guru Guru, Personal Trainer, Stoop Kid, Camille Camille en Aster. De acts van het elektronica-eiland volgen binnenkort.

Ook dit jaar blijft AFF een gratis festival. Omdat het aantal plaatsen per dag beperkt is tot 500, wordt op voorhand wel een drankwaarborg gevraagd. Die kunnen bezoekers tijdens het festival omzetten in drankkrediet. Een plaatsje reserveren is enkel mogelijk in bubbels van 4 tot 8 personen.

Ook niet vergeten mee te brengen naar het festival: drie gebruikte batterijen. "Want AFF is en blijft hét batterijenfestival. Breng je drie gebruikte batterijen mee, dan kan je je volledige krediet tijdens het festival in drankjes omzetten", klinkt het. "Vergeet je de batterijen, dan wordt een registratiekost van 2,5 euro aangerekend."