Deel 2 van de EUL in R6S is in volle gang. Na een treurige Six Invitational voor onze Europese teams, is de tijd voor wraak gekomen! Na vier duels lijken drie organisaties het goed te doen, maar...

Na afloop van de Six Invitational, kwamen fans van de FPS van Ubisoft enkel met de nationale competities aan hun trekken. Gelukkig werd de draad al snel opgepikt met de tweede ronde van de European League, die van start ging op 27 juni. Na enkele competitieve weken, ligt de eerste helft van het toernooi achter ons, en sommige op wraak beluste teams lijken het goed te doen.

Team BDS wilde zich bijvoorbeeld opnieuw bewijzen na een vroege uitschakeling in de vorige S1. Dat deed de Zwitsers organisatie met verve. Ondanks een nipte nederlaag in de Franse derby tegen Vitality (7-8), won het ontketende team van Elemzje van Empire (7-0), Rogue (7-2) en TrainH (7-2). Dankzij die resultaten eindigden ze op de eerste plaats, net voor G2.

G2 was een ander team dat wilde bewijzen dat ze aan de top hoorde, ook na het afscheid van kapitein Pengu. Zijn vertrek leek hen in de vorige Six gedestabiliseerd te hebben. Toch toonde Kayak en zijn team zich van een nieuwe kant met drie overwinningen. De nederlaag tegen Navi was het enige minpuntje. Ook dat team had zich op het virtuele podium gezet met drie zeges! Uiteindelijk slaagde enkel Team Secret erin om het team van Doki op de eerste dag af te schudden. Verder lijkt de Britse organisatie haar tweede adem gevonden te hebben en wordt nu beschouwd als een van de kanshebbers op de titel.

Met slecht vijf resterende speeldagen, is alles nog mogelijk. Het wordt ook uitkijken geblazen voor teams als Team Empire, Virtus Pro, Team Secret of Vitality, die bij de pinken blijven en alle eigenschappen hebben om een grote rol in het toernooi te spelen.

Deze maandag, 5 juli, wordt de competitie voortgezet met een klassiek duel in de Europese scene en een van de krakers van het seizoen, tussen BDS en G2. Het duel gaat van start om 20u30, de analysten zijn er alvast klaar voor!

Copyright afbeelding : Ubisoft Rainbow Six Siege