Keita (KVC Westerlo) mag naar de Olympische Spelen

Sport | Kader Keita zal de komende weken niet meetrainen bij KVC Westerlo. De Ivoriaan werd namelijk opgeroepen om zijn land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokio.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Olympisch voetbaltoernooi vindt plaats tussen 22 juli en 7 augustus, maar de kans lijkt eerder klein dat Keita effectief tot in de finale in het toernooi zal blijven met zijn team.

In de groepsfase moet Ivoorkust het namelijk opnemen tegen Brazilië en Duitsland. De Seleçao is titelverdediger (en heeft onder meer Dani Alves mee in de selectie zitten) terwijl Duitsland met een sterk team richting Tokio reist. Toch is Ivoorkust niet kansloos, want ook zij staan traditioneel met een sterke beloftenploeg aan de start. Saoedi-Arabië is het vierde land in de poule. De twee eerste teams gaan door naar de kwartfinales.

Als Keita en Ivoorkust toch ver doorstoten in het toernooi, dan zou de middenvelder toch nog steeds tijdig terug moeten zijn voor de start van de competitie. Die staat geprogrammeerd op 15/08; dan speelt Westerlo uit bij Excelsior Virton.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top