Muzikaal genieten op Gent Jazz 'Back to Live'

Festivals | Is rockmuziek niet je ding en krijgt popmuziek je niet aan het dansen? Dan kan je terecht op Gent Jazz van 8 tot 18 juli. Na twee jaar stilte wordt de Bijlokesite weer omgetoverd tot een swingend jazzfestival. Dit jaar is zelfs een extra speciale editie, want Gent Jazz wordt 20 jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gent Jazz is al lang een vaste waarde in de festivalzomer. Zo lang zelfs dat het dit jaar zijn 20ste verjaardag mag vieren met een spetterende ‘Back to Live’-editie. Door de coronacrisis zal het er natuurlijk iets intiemer en kleiner aan toegaan dan anders, maar dat zal de muziekpret niet bederven.
 
De hele oppervlakte van de Bijlokesite wordt zo goed mogelijk benut, zodat iedereen kan genieten van de muziek die Gent Jazz te bieden heeft. Wanneer de concerttent vol zit, met alle bubbels op anderhalve meter afstand, kan je nog aansluiten op het terras. Het zicht op het podium is er niet ideaal, maar de uitmuntende geluidskwaliteit maakt dat helemaal goed en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Diverse line-up

Net als andere jaren staat er je opnieuw een diverse line-up te wachten wanneer je een ticketje koopt voor het festival. Zowel lokaal als Europees talent zakt af naar de Arteveldestad om het beste van zichzelf te geven. Tussen de namen staan enkele grote bekende artiesten zoals West-Vlaamse poëtische rapper Brihang, de bezwerende stem van Eefje de Visser en het Absynthe Minded van Bert Ostyn.
 
Daarnaast verwelkomt het festival ook onder anderen Dijf Sanders, Compro Oro, 3Men In a BoaT ft. Louis Sclavis, Cinema Paradiso, Naima Joris, Donder & Apeland, Gaidaa en Sohnarr (die even geleden nog artiest van de week was bij Proximus Pickx).
 
Meer info en tickets vind je op de site van Gent Jazz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top