Wie betreedt het podium tijdens het tweede weekend van Werchter Parklife?

Sinds 1 juli kunnen muziekliefhebbers weer naar het terrein van Rock Werchter trekken voor de eerste festivalervaring in twee jaar. Op Werchter Parklife mogen we ons verwachten aan een maand lang, vier dagen per week, coronaproof zingen en dansen op Vlaanderens meest geliefdkoosde festivalweide. De organisatoren konden voor het tweede weekend alweer enkele toppers strikken. Onder anderen Bazart, Bart Peeters, Gabriel Rios en Tourist Le MC zijn van de partij. Proximus Pickx overloopt de line-up samen met jou!

Bazart

De mannen van Bazart zetten deze week Werchter Parklife in gang op donderdag 8 juli. De indiepopband gaat al mee sinds 2015, toen ze bekend werden dankzij de hitsingle ‘Goud’. Sindsdien gaat het hard voor Mathieu Terryn, Simon Nuytten, Oliver Symons, Daan Schepers en Robbe Vekeman. De mannen van Bazart zingen in het Nederlandse en brengen popnummers in hun eigen dromerige en meeslepende stijl, die uiterst meezingbaar zijn en doen dromen van concerten. Na het debuutalbum ‘Echo’ en de opvolger ‘2’ kwam er dit jaar ‘Onderweg’. De nummers lijken speciaal gemaakt om live te brengen, en daar krijgen ze op 8 juli dan ook de kans toe op een uitverkocht Werchter Parklife.

Yong Yello

Bazart is niet de enige artiest van donderdagavond, want ook Yong Yello maakt zijn opwachting op het festivalterrein. Yong Yello is een Antwerpse rapper, producer en songwriter die initieel enkel achter de schermen werkte als producer van onder meer Tourist LeMC, Pepe en Diamantairs. In 2020 schopte hij het echter tot de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel met zijn eigen single ‘Als Ge Slaapt’. Yong Yello brengt hiphop, maar dan met een funky twist. Dat is ook te horen in zijn recentste single ‘Waanzin’. Zijn sterke en pakkende teksten weten telkens te bekoren en de beats blijven dagenlang in je hoofd hangen.

Gabriel Rios

Het is ondertussen al zestien jaar geleden dat de Puerto Ricaans-Belgische Gabriel Rios zijn eerste single ‘Broad Daylight’ op ons losliet. Jarenlang was hij niet uit de muziekindustrie weg te denken, met als hoogtepunt de hitsingle ‘Gold’ van het album ‘This Marauder’s Midnight’ uit 2014. Gek genoeg bleef het daarna stil rond de artiest, tot hij plots opdook in New York, druk werkend aan een volgend project. Dit jaar kregen we dan eindelijk nieuwe muziek in de vorm van het album ‘Flore’. Het is de eerste keer dat de Puerto Ricaan volledig terugkeerd naar zijn roots, want de plaat is volledig in het Spaans. Zomerse muziek die hij op vrijdag 9 juli komt voorstellen op de weide van Werchter.

Eefje De Visser

De volgende artiest die het podium onveilig mag maken vrijdagavond is Eefje De Visser. Vier jaar na haar laatste plaat ‘Nachtlicht’ is Eefje terug met een gloednieuw album: ‘Bitterzoet’. Dat brengt ze dan ook mee op 9 juli, samen met haar bezwerende stem die begeleid wordt door warme synths en donkere drums. ‘Bitterzoet’ wordt door de muzikante omschreven als “een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht, tussen bitter en zoet”. De coronacrisis zette de releasetour voor de plaat stop, maar Eefje bleef niet stilzitten en kwam uit met de gelijknamige concertfilm. Ondertussen kan je haar nieuwste single ‘Golven’ ook al horen in de hitparades en zeker en vast op Werchter Parklife.

Emmy d’Arc

De laatste om vrijdag de weide te betreden, is Emmy d’Arc (Ine Tiolants). De 24-jarige groeide op met muziek en werd ontdekt toen ze in 2018 'MNM Rising Star' won. Het begin van een spannende muziekcarrière voor de jonge Limburgse. Niet veel later volgde de debuutsingle ‘The Odds’, een internationaal klinkende popsong waarin de unieke stem van de zangeres op haar best is. Voor haar debuut-EP dook Emmy diep in haar ziel om zelf nummers te schrijven en die vragen nu natuurlijk om een podium.

Bart Peeters & de Ideale Mannen

Na een geslaagde start van zijn Deluxe-concerten in de Lotto Arena, bestormen Bart Peeters en zijn Ideale Mannen het podium van Werchter Parklife. Zij zijn alles wat nodig is om er een spetterende avond van te maken. Bart Peeters voorstellen, is al lang niet meer nodig. Zijn mix van folk, jazz, wereldmuziek en een beetje hip-hop krijgt iedereen aan het zingen en dansen. Voor het optreden van 10 juli heeft hij een aantal nieuwe nummers klaarstaan, maar ook de bekende hits komen mee. Meezingen maar!

Tourist LeMC

De Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC zakt af naar Werchter op zondag 11 juli. Het is ondertussen al zes jaar geleden dat hij doorbrak met zijn eerste hits ‘Horizon’ en ‘En Route’. Het album ‘En Route’, waar die topsongs op prijken, kreeg dubbel platina. Zijn tweede plaat ‘We Begrijpen Mekaar’ moet niet onderdoen met meer dan 8 miljoen albumstreams en een #1 entry bij release in de Ultratop albumchart. Sfeer verzekerd met Tourist op het podium.
 
 
Werchter Parklife vindt plaats van donderdag 1 juli 2021 tot en met zondag 1 augustus 2021. Meer informatie vind je op de website van Rock Werchter.

Muziek

Bekijk alles
Top