Voor Waasland-Beveren en Excelsior Moeskroen is de stap naar 1B toch een beetje een sprong in het onbekende. Beide teams komen straks voor het eerst uit in een reeks die de laatste jaren heel fel veranderde. Wat extra 1B-ervaring zal daarom zeker mooi meegenomen zijn.
In die optiek hebben beide teams momenteel een ex-1B'er op proef. Bij Waasland-Beveren probeert Manuel Angiulli de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Angiulli is een 26-jarige centrumverdediger die tussen 2018 en 2020 bij Exelsior Virton speelde. De Italiaanse Belg deed dat toen zo goed dat hij op de belangstelling van enkele eersteklassers (waaronder Waasland-Beveren) kon rekenen. Maar Angiulli besloot bij Virton te blijven en raakte zo mee verstrengeld in het web dat het bestuur na het niet bekomen van de proflicentie had gespannen.

Via Poli Aisi (Roemenië) en MVV belandde Angiulli nu dus toch op de Freethiel, waar hij hoopt om opnieuw een profcontract te versieren. De voorbije maanden speelde Angiulli bij MVV namelijk op amateurbasis.

En ook bij Excelsior Moeskroen is er een ex-speler van 1B die zichzelf in de kijker probeert te voetballen. Clement Tainmont trapte KV Mechelen enkele jaren geleden nog naar 1A, maar zit sinds vorige zomer zonder club. Nu probeert hij om in de herfst van z'n carrière (35 inmiddels) alsnog een verlengstuk te breien aan zijn voetbalcarrière.