Italië is meer dan ooit van plan om het EK voetbal te winnen dit jaar. Het moet een erebetoon worden aan de geblesseerde verdediger Alberto Spinazzola.
Italië speelt dinsdag tegen Spanje in het Wembley-stadion voor een plaats in de finale van het EK. Maar dat zal dus zonder Spinazzola zijn, die zijn achillespees scheurde tijdens het duel in de kwartfinale tegen België. 

"Ik vind het erg voor hem. Het enige wat we nu kunnen doen is hem trots maken en hopelijk kunnen we op het einde samen met hem vieren", zegt middenvelder Nicolo Barella zondag in de thuisbasis van de Italianen in Firenze. 

Barella, die het eerste doelpunt scoorde tegen België, sprak van een "vreemde situatie omdat je niet echt kon vieren". Dinsdag verwacht hij "een grootse partij in een fantastisch stadion". "We zijn twee heel gelijkaardige teams."

Spanje vernederde Italië in 2012 in de finale van het EK met 4-0, de derde titel op rij na het EK in 2008 en het WK in 2010. Barella zei dat vergelijkingen van het huidige Italiaanse middenveld met het Spaanse middenveld van toen, met Xavi en Andreas Iniesta, een extra motivatie zijn. 

"Dat was een ongelofelijk middenveld, en wij hebben ook grote spelers. We hopen te realiseren wat zij hebben gerealiseerd", aldus Barella.