Oefenduels 1B: RWDM onderuit tegen PSV na spektakelrijke openingsfase; Moeskroen wint eerste oefenpot

Sport | Zaterdag hebben RWDM en Excelsior Moeskroen hun eerste oefenduel van het nieuwe seizoen gespeeld. RWDM kreeg met PSV Eindhoven al meteen een klepper voorgeschoteld terwijl Moeskroen voor een gezapigere start koos tegen derdeprovincialer Aalbeke.

RWDM liet zich stevig gelden in de openingsfase tegen PSV. Na amper vier minuten scoorde Lavie al de 0-1, maar in enkele minuten draaide de Nederlandse topclub de situatie al om naar een 2-1 voorsprong. Toch kon Claes RWDM weer langszij brengen door - nog voor het kwartier - de 2-2 te netten. Daarna was het feest wel over voor de Brusselaars. Aan de rust stond PSV alweer op voorsprong (3-2) en in een tweede helft met heel wat wissels dikten de Eindhovenaren nog aan tot 6-2.

Enzo Scifo opende zijn rekening bij Excelsior Moeskroen met een 1-4 zege tegen Aalbeke. Tester Niangadou scoorde al vroeg voor Les Hurlus, die nadien de score rustig verder uitdiepten. Postolachi en Tainmont (ex-KV Mechelen) zorgden nog voor de rust voor een duidelijke 3-0 tussenstand. Na de pauze scoorde Aalbeke nog tegen en in het slot trapte Geland de 1-4 eindstand tegen de touwen.

Vrijdag maakte Waasland-Beveren dan weer indruk tegen OHL. De Waaslanders wonnen met 1-3 na goals van (tester) Montes, Albanese en Verreth. Aguemon kon in het slot nog een eerredder scoren voor de Leuvenaars.