Rijden de Belgen zich in de kijker in WTCR en Formule E?

Sport | En als de Brabançonne dit weekend eens zou klinken op enkele autosportcircuits? Het zou best kunnen in WTCR en Formule E. Proximus Pickx gidst je door het motorsportprogramma van dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

WTCR en eTCR in Alcaniz

De FIA-wereldbeker voor toerwagens is dit seizoen aan zijn derde manche bezig. De piloten geven elkaar dit weekend rendez-vous in Spanje, in Alcaniz, op MotorLand Aragón. Titelverdediger Yann Ehrlacher en de jonge aanstormende kampioen Attila Tassi hebben de WTCR Race of Portugal gewonnen. Bij de junioren regeert onze landgenoot Gilles Magnus met 3 overwinningen in 4 races. In het eTCR-kampioenschap, dat van de elektrische toerwagens, staat dit weekend pas de tweede race van het seizoen op het programma, op ditzelfde Spaanse circuit. Azcona leidt voor het ogenblik de debatten in het algemeen klassement. 
 
Je kunt de kwalificaties (WTCR) live volgen op zaterdag 10 juli om 16u30 en de races op zondag 11 juli om 11u00 (WTCR 1), 13u00 (WTCR2) en 15u00 voor het eTCR, allemaal op Eurosport 2. 

Strijd in Brooklyn in Formule E

Manches 10 en 11 van het WK Formule E worden dit weekend gereden in de straten van New York. Het circuit is aangelegd rond het terrein van de Brooklyn Cruise Terminal in het hart van Brooklyns Red Hook-buurt. Het uitzicht op het Buttermilk Canal, Lower Manhattan en het Vrijheidsbeeld is optimaal, maar de piloten zullen niet van het panorama kunnen genieten. Op dit moment leidt Edoardo Mortara, winnaar van de laatste manche in Mexico, het klassement. Maar de verschillen in de top 10 zijn krap, want Jean-Eric Vergne, die 10e staat, heeft slechts 22 punten achterstand. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne staat zevende en zal zich willen herpakken na slechts 6 punten te hebben gehaald in de laatste vier races. 
 
De kwalificatie en de races, op zaterdag 10 juli om 22u00 uur en op zondag 11 juli om 19u00 kan je volgen op Eurosport 1. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top