Vijf unieke films om de 65ste verjaardag van Tom Hanks te vieren

Films | Tom Hanks wordt vandaag 65 jaar. De Amerikaanse acteur is één van de grootste namen in Hollywood. Proximus Pickx zet Hanks daarom in de picture en dat aan de hand van vijf iconische films van hem. Je kan al deze films terugvinden in de VOD catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Green Mile

Nog zo een meesterwerk met Tom Hanks in de hoofdrol. Vijf jaar na ‘Forrest Gump’ wist Hanks weer mee te werken aan een kaskraker. Het verhaal gaat over John Coffey, die ter dood veroordeeld wordt vanwege de moord op twee jonge meisjes. Hanks kruipt in de rol van Paul Edgecomb, die cipier is in de gevangenis waar Coffey zit. Hij ontdekt dat Coffey magische krachten heeft en onschuldig is. Dat levert spectaculaire taferelen op met een onwaarschijnlijk einde. De film bracht in totaal 287 miljoen dollar op en kreeg vier Oscarnominaties. Het wist echter geen beeldje in de wacht te slepen.

'The Green Mile' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Cast Away

Een jaar na ‘The Green Mile’ kwam ‘Cast Away’ uit. Tom Hanks speelt er Chuck Noland, die een belangrijke functie heeft bij koerierdienst FedEx. Hij moet voor zijn werk naar Maleisië gaan, maar tijdens zijn vlucht loopt het helemaal mis. Het vliegtuig stort neer in de oceaan en Noland belandt op een klein en onbewoond eiland. Hij moet er helemaal alleen zien te overleven… Hanks levert een fantastische acteerprestatie en zorgde voor een iconische film, met onder meer zijn band met de volleybal ‘Wilson’. ‘Cast Away’ bracht wereldwijd net geen 430 miljoen dollar op. De film kreeg twee Oscarnominaties, maar wist geen van deze twee nominaties te verzilveren in een prijs.

'Cast Away' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Apollo 13

Het is 1970 en Jim Lovell (gespeeld door Tom Hanks) en zijn team worden op een missie gestuurd naar de maan. Normaal gezien zouden ze met Apollo 14 vliegen, maar door omstandigheden worden ze in Apollo 13 gezet. Slechts een jaar na de eerste maanlanding heeft het team het volste vertrouwen in een veilige reis, maar daar komt al snel verandering in wanneer een explosie het ruimteschip beschadigt en de kans op een veilige thuiskomst met elke seconde slinkt. Deze film uit 1995 bracht wereldwijd 355 miljoen dollar op. ‘Apollo 13’ ontving maar liefst negen Oscarnominaties en wist er twee van te winnen.

'Apollo 13' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Forrest Gump

Deze film uit 1994 werd een enorm succes. De film vertelt het verhaal van Forrest Gump. De jongen heeft een laag IQ, maar dat belet hem niet om een uniek leven te leiden. Forrest zorgt voor unieke sportieve prestaties, wordt een oorlogsheld, schatrijk en nog zoveel meer. Daarnaast draagt hij mee de zorg voor zijn moeder en is er de eeuwige liefde voor zijn jeugdvriendin Jenny. Tom Hanks won voor zijn rol als Forrest Gump de Oscar voor ‘Beste Acteur’. In totaal kreeg de film maar liefst dertien Oscarnominaties, waarvan het er zes won. De film bracht wereldwijd 683 miljoen dollar op.

The Terminal

In coronatijden kwamen we nog amper in een luchthaven, maar in ‘The Terminal’ moest één man er een tijdlang wonen. Viktor Navorsky (gespeeld door Tom Hanks) is een Oost-Europeaan die op Kennedy Airport in New York aankomt. Plots breekt er in zijn thuisland een oorlog uit en daardoor kan hij niet terugvliegen, maar hij mag ook de Verenigde Staten niet in met zijn papierwerk. Hij zit daardoor ‘gevangen’ in de terminal van de luchthaven en zal er maandenlang moeten leven. Hij overleeft er op unieke wijze en maakt er zelfs vrienden. Navorsky wordt ook verliefd op stewardess Amelia (gespeeld door Catherine Zeta-Jones). ‘The Terminal’ werd een succes en leverde bijna 220 miljoen dollar op.

'The Terminal' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top