L.A.’s Finest op VTM3: daarom is de spin-off serie van ‘Bad Boys’ wel/niet de moeite

Vanavond start een nieuwe komische actieserie op VTM3: ‘L.A.’s Finest’, een uitloper van de populaire buddy cop-filmreeks ‘Bad Boys’, met vrouwelijke hoofdrollen. Dit is waarom je vanavond wel/niet op VTM3 moet afstemmen.

Streamen die handel!

Een groot argument om te kijken: Jessica Alba. De gereputeerde Hollywoodactrice kruipt in de huid van het personage Nancy McKenna. Zij werkt samen met de voormalige DEA-agente Syd Burnett (gespeeld door Gabrielle Union). Wanneer de rechercheurs stoppen aan een kruidenierszaak om condooms te kopen, worden ze overvallen. Ze overmeesteren de overvallers en raken nadien betrokken bij een moordzaak, die internationale proporties aanneemt als blijkt dat er een drugskartel mee gemoeid is. Intussen heeft Syd af te rekenen met heel wat persoonlijke beslommeringen.
 
Wat is de link met de populaire filmreeks ‘Bad Boys’, vraag je? Union, bekend van haar rollen in romcoms en haar juryplaats in het veelbekeken ‘America's Got Talent’, gaf in 2003 al gestalte aan Syd in ‘Bad Boys II’. Op één of andere magische manier ziet ze er bijna twee decennia later krak hetzelfde uit. Het voelt dus – ondanks de tijdssprong – als de voortzetting van die rol aan.
 
En, net zoals in ‘Bad Boys’, biedt ‘L.A.’s Finest’ heel wat lekkers voor actieliefhebbers: alleen al de pilootaflevering zit boordevol auto-achtervolgingen, vuurgevechten op publieke plaatsen op klaarlichte dag, explosies en crashes. De adrenalinejunk komt dus aan zijn trekken. Om die typische ‘Bad Boys’-humor niet te vergeten, waarin iedereen op elkaars kap zit – weliswaar op geestige en gevatte wijze, zodat het nooit de keel uithangt.
 
Daarnaast zijn ook de karakterevoluties boeiend: naarmate de reeks vordert mindert het gekissebis tussen Syd en Nancy en krijgen hun personages meer diepgang.

Skippen die handel!

Het format lijkt hetzelfde, maar de chemie tussen Alba en Union voelt toch nooit zo authentiek en smeuïg aan als die tussen Martin Lawrence en Will Smith. De vrouwelijke tandem heeft iets gekunsteld. Aan het einde van de rit, en tussen de spectaculaire stunts door, is het duo eerder een bleek doorslagje van de twee bad boys die de originele franchise dragen. Not the real deal.

De plot vertoont ook heel wat gaten en hangt bijwijlen met haken en ogen aan elkaar. Het realiteitsgehalte was bij ‘Bad Boys’ sowieso al laag – en akkoord, dat nemen de kijkers voor lief – maar de toeren die Syd en Nancy uithalen: daarvoor zou elke flik stante pede zijn C4 overhandigd krijgen.
 
De pilootaflevering op NBC werd niet opgevolgd door een volwaardig seizoen op de zender. Het streamingplatform Spectrum Originals pikte de serie op in 2019 en produceerde een eerste en tweede seizoen. Tv-zender Fox kocht de serie in 2020, zij het als opvulsel voor hun uitgestelde programmering door het coronavirus. Begin dit jaar landde de reeks op Netflix in Canada en de VS, waar de show goed bekeken werd. Na twee seizoenen trok Spectrum echter de stekker uit het project. Netflix noch een ander streamingplatform is vooralsnog bereid om de reeks nieuw leven in te blazen, mede door de drukke agenda’s van de hoofdrolspeelsters, en dus is het verhaal van ‘L.A.’s Finest’ voorlopig uitgeschreven.
 
Bekijk de pilootaflevering van ‘L.A.’s Finest’, meteen gevolgd door de tweede aflevering, vanavond vanaf 20u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Series

Bekijk alles
Top