Groot nieuws! BDS maakt binnenkort deel uit van de top binnen de League of Legends-scene. Die kans greep de organisatie met beide handen door de plek van Schalke 04 in het LEC voor meerdere jaren af te kopen. Het gezicht van de Europese competitie staat op het punt te veranderen!

De informatie was niet nieuw! Enkele maanden geleden meldde de esportsafdeling van de Duitse voetbalclub, die te maken kreeg met sportieve en financiële moeilijkheden, dat het zijn plaats in de Europese League of Legends-competitie wilde opgeven. Natuurlijk is zo’n ticket momenteel goud waard en alleen een grote ploeg kon het zich veroorloven een cheque van 26,5 miljoen dollar op tafel te leggen. De voetbalclub, die naar de tweede divisie is gedegradeerd en drie jaar eerder dezelfde spot voor 8 miljoen dollar had gekocht, kon geen neen zeggen. Als men zich toen afvroeg wat het rendement was van de gesloten competitie van Riot Games, dan is het antwoord overduidelijk met een licentie die nu drie keer de oorspronkelijke prijs waard is…

Team BDS, dat in de LFL (Franse competitie) actief is, heeft uiteindelijk dus toegehapt. De Zwitserse organisatie, die al bovenin meedraait in verschillende games zoals Rainbow Six Siege en Rocket League, wil nu dus de internationale toppen van de succesvolle MOBA veroveren. Maar we zullen nog even geduld moeten uitoefenen om de BDS-spelers in het LEC te zien spelen, meer bepaald tot de lentesplit van 2022. In een communiqué zegt strategisch directeur Alexandre Lopez dat hij erg blij is deel te kunnen nemen aan het “veeleisende en spannende” kampioenschap. “Dit is een nieuwe stap voor BDS en we hopen tot de beste teams in League of Legends te horen. We danken Riot Games en FC Schalke 04 voor hun vertrouwen, en we zullen hun werk voortzetten om van esports een volwaardige discipline te maken”, aldus Lopez.

Aan de andere kant van de landsgrens zijn de emoties duidelijk verschillend, met een gevoel van droefheid voor de club die gedwongen is zich te heroriënteren op zijn kernactiviteit, het profvoetbal. Teleurstelling is er natuurlijk ook bij de fans die de League of Legends-scene zullen missen.

Volgend jaar mogen we dus de Zwitserse reus verwachten, die zoals gewoonlijk niets aan het toeval zal overlaten en zeker de middelen zal inzetten om zijn ambities waar te maken. 2022 belooft in vele opzichten een spannend seizoen te worden… Wordt vervolgd!

Copyright afbeelding: Team BDS