De beste films van Howard Hughes

Films | Howard Hughes was een bekende Amerikaanse piloot, regisseur en producer in de twintigste eeuw. Hij is de man achter klassiekers als ‘Scarface’ en ‘The Front Page’. Vanavond kan je op VTM3 kijken naar ‘The Aviator’ waarin Leonardo DiCaprio in de huid kruipt van de piloot/filmmaker in een biografische film over zijn leven. Hier bij Proximus Pickx schotelen we je de beste films van Hughes zelf voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Racket (1928)

Hughes trad op als producent van deze film, die genomineerd was voor de Academy Award voor Beste Film tijdens de Oscars van 1929. In deze stomme film uit de tijd van de drooglegging is James McQuigg een eerlijke politiechef in een stad die geregeerd wordt door gangsters en corrupte politici. McQuigg probeert herhaaldelijk Nick Scarsi, een smokkelaar, te arresteren, maar hij slaagt er niet in een aanklacht in te dienen. Nadat hij Scarsi's steekpenningen heeft afgewezen, wordt de onkreukbare McQuigg overgeplaatst naar een buiten de stad gelegen plaats, maar hij weigert zich te laten intimideren. Wanneer Scarsi's jongere broer wordt betrapt bij een vluchtmisdrijf, probeert McQuigg de criminele onderwereld uit te schakelen.

The Frontpage (1931)

Ook hier treedt Hughes op als producent en net als ‘The Racket’, mocht ‘The Frontpage’ rekenen op een Oscarnominatie. De komedie is gebaseerd op het toneelstuk uit 1928 en volgt Hildy Johnson, een onderzoeksjournalist die op zoek is naar een beter salaris. Wanneer een beschuldigde moordenaar uit hechtenis ontsnapt, ziet Hildy een kans voor het verhaal van zijn leven. Maar wanneer hij de crimineel vindt, komt hij erachter dat de man misschien niet schuldig is. Met de hulp van zijn redacteur probeert Hildy de veroordeelde te verbergen, de samenzwering te ontmaskeren en de primeur van zijn carrière te schrijven.

Hell’s Angels (1930)

Voor deze oorlogsfilm nam Howard Hughes zelf plaats op de regisseurstoel. De meeste opnamen zijn zwart-wit, maar er zijn verschillende scènes in één kleur voor een dramatisch effect, zoals een nachtelijk vuurgevecht of wanneer vlammen die een keizerlijke Duitse Zeppelin verteren. Het verhaal start bij de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog in Europa. Roy en Monte, twee broers die aan de universiteit van Oxford studeren, melden zich aan bij het Royal Flying Corps om voor koningin en vaderland te vechten. Een driehoeksverhouding tussen Monte, Roy en Roys vriendin Helen en de verschillende persoonlijkheden van de broers dreigen al snel een topgeheime bombardementsmissie boven Duits grondgebied in gevaar te brengen.

Scarface (1932)

Howard Hawks is de regisseur van deze misdaadfilm uit 1932 en Howard Hughes staat hem bij als producer. De film gaat over Tony Camonte, de belangrijkste luitenant van Johnny Lovo, een misdaadbaas uit de South Side van Chicago. Tony is een ambitieuze en roekeloze gangster die waarschuwingen negeert om niet te rotzooien met Ierse bendes uit de North Side. Wanneer de North Side wraak neemt, slacht Tony hen af, waardoor hij aan de top van de wereld komt te staan. Johnny maakt zich echter zorgen over Tony's overmoed en laat hem vermoorden, maar ook dit heeft een averechtse uitwerking en Tony komt nog dichter bij de titel van koning van de stad.
 
Bekijk ‘The Aviator’ op 6 juli om 22u20 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top