'Team Spirit': hedendaagse problemen met een vleugje humor

In 2000 kwam de Belgische film ‘Team Spirit’ in de filmzalen. Deze prent van regisseur Jan Verheyen werd een groot succes. Daardoor volgde er nog een tweede film en zelfs een spin-off-serie. VTM zendt vanavond om 22u30 de eerste film nog eens uit.

Het verhaal van ‘Team Spirit’ was bijzonder herkenbaar. De film gaat over een aantal voetballers die op amateurniveau spelen. Ze staan voor hun 500ste wedstrijd. De vriendschap in de ploeg vormt de rode draad doorheen de film, en er zijn de nodige ups en downs. De zes vrienden spelen al sinds hun kinderjaren samen voor Eendracht Vooruit, maar naarmate ze ouder worden wordt het steeds moeilijker om de zondag vrij te maken om te gaan voetballen. Naast de vriendschap en het nodige drama zit er ook veel humor bij met onder meer de strijd tegen de rivalen van ‘The Buffalo Boys’.

'Team Spirit' werd een enorm succes

Regisseur Jan Verheyen zorgde voor een zeer straffe Belgische cast. Met Axel Daeseleire, Geert Hunaerts, Tania Kloek, Michael Pas, Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Tom Van Landuyt en tal van anderen passeerden veel bekende namen de revue. De film was dan ook een groot succes en lokte 375.000 Belgen naar de cinema. Daarmee stond de film een tijdje in de top tien van de best bekeken Belgische films.

Het was dan ook geen verrassing dat er een jaar later een tweede film van 'Team Spirit' – met als soundtrack 'I've Only Begun To Fight' van Natalia - kwam. De film kostte 1,5 miljoen euro en lokte 355.000 kijkers naar de filmzalen. In dit vervolg zijn er enkele jaren verstreken en is er voor de personages een nieuw thema bijgekomen: kinderen. Wat betekent dit voor hun vriendschap en Eendracht Vooruit?

Twee seizoenen met veel kijkers

Er kwam geen derde film, maar wel een spin-off-serie. Er kwamen twee seizoenen van zes afleveringen. Seizoen één borduurt verder op de eerste film en de tweede film volgde in chronologische volgorde. Het tweede seizoen van de serie, dat gemiddeld een half miljoen kijkers lokte, zorgde voor het einde van het avontuur. Van 2000 tot 2006 was ‘Team Spirit’ een groot succes en dat had alles te maken met het volkse karakter van de films en serie, en de zeer herkenbare situaties die de kijkers konden meebeleven.

Bekijk ‘Team Spirit’ op 9 juli om 22u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top