De beste fietsscènes in films en TV

Films | Vandaag wordt op de Champs-Elysées in Parijs gestreden om de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk. Om in de sfeer te blijven stelt Proximus Pickx je een paar films voor met eveneens iconische fietsmomenten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

E.T. the Extra-Terrestrial

Steven Spielbergs monument van de sciencefictioncinema heeft amper een introductie nodig. Er is niemand die E.T., de schattige alien, niet kent. Een van de meest bekende scènes uit de film, en uit Spielbergs carrière, speelt zich zelfs af op een fiets. Om aan de regeringsmensen te ontsnappen, neemt Elliot E.T. mee op zijn fiets en een dolle achtervolging begint. Gelukkig helpen E.T.'s krachten hen een armada van politieagenten te ontlopen.
 
Ontdek ‘E.T. the Extra-Terrestrial’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Friends

Er is zoveel gebeurd tijdens de tien seizoenen van 'Friends', dat het haast onmogelijk is om daar niet ergens een scène met een fiets in te vinden. In de negende aflevering van het zevende seizoen breekt het grote moment aan: Ross gaat Phoebe leren hoe ze met een fiets moet rijden. Om haar te overtuigen was een fonkelende roze meisjesfiets nodig, met pompons aan het stuur. Het loopt echter niet op rolletjes, want Phoebe is zo bang om te vallen dat ze razend wordt op Ross wanneer hij haar loslaat.
 
Ontdek ‘Friends’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.  

Stranger Things

In elk seizoen van ‘Stranger Things’ zien we de vriendengroep op hun fietsen rijden en de serie zou niet compleet zijn zonder die iconische tweewielers. Zozeer zelfs dat Amerikaanse fietsmerken oude modellen nieuw leven hebben ingeblazen, of nieuwe edities hebben gecreëerd om zo dicht mogelijk bij die van de personages te komen. "De fietsen in Stranger Things zijn bijna personages op zich geworden", aldus de directeur van het merk Schwinn, dat onlangs de fietsen van Mike en Luca uitbracht.
 
Ontdek ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Racer

Deze Belgisch-Ierse film, met Matteo Simoni en Louis Talpe in de hoofdrollen, katapulteert je terug naar het jaar 1998. De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland en Belgische wielrenner Dom Chabol is bijna aan het einde van zijn carrière. Dom is een van de beste knechten van de afgelopen twintig jaar en zorgt er met succes voor dat de sprinter van zijn team telkens als eerste over de meet gaat. Voor zijn laatste jaar heeft hij echter andere plannen, want Dom droomt ervan toch één keer de gele trui te dragen.
 
Ontdek ‘The Racer’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Premium Rush

Te hard rijdende auto's, gekke taxichauffeurs en acht miljoen voetgangers ontwijken: dat is het leven van Wilee, de behendigste fietskoerier van New York. Op zijn superlichte fiets, met slechts één versnelling en zonder remmen, riskeert deze uitmuntende en licht suïcidale fietser elke keer als hij in het verkeer springt als een pannenkoek te eindigen. Terwijl hij dagelijks het gevaar behendig ontwijkt, wordt Wilee met nog groter gevaar geconfronteerd wanneer de laatste levering van zijn dag uitloopt op een achtervolging door de straten van Manhattan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top