De zomervakantie staat voor de deur en het minste wat we kunnen zeggen, is dat je je niet zal vervelen! Er staan verschillende competities op de planning in juli, zowel in het buitenland als in ons land. Tijd voor een overzicht!

Nationaal

Counter-Strike

Elite Series Season 1: Summer Split | Van 15 juli tot 16 september

Na een eerste succesvolle Spring Split, is de Elite Series terug! Wat staat er op het programma? Een Summer Split verspreid over twee maanden en met zes teams. De winnaar gaat naar huis met maar liefst 3000 euro en ontmoet de winnaar van de Spring Split, eClub Brugge, in de finales.

Red Bull Flick : Belgische Qualifier | 10 juli

De CSGO-competitie van Red Bull is klaar voor een tweede editie! Tijd om te smullen van 2vs2-wedstrijden op speciaal ontworpen maps. Maar droom nog niet té hard, want om deel te nemen moet je eerst deze Belgische Qualifier overleven, de tweede van vier grote toernooien in ons land. En wie weet zien we je binnenkort dan wel in Helsinki voor de grote finale?

League of Legends

Belgian League | Elke maandag vanaf 18u50

In onze nationale competitie League of Legends zijn we aanbeland in de helft van de competitie en het minste dat we kunnen zeggen is dat we al wat mooie verrassingen hebben meegemaakt. Sector One begon ontzettend sterk aan de competitie, maar het nieuwe roster van KRC Genk stak een stokje voor de onoverwinnelijke reeks. Ook iets lager in het klassement is de spanning te snijden. Dat belooft dus voor het tweede deel van dit segment, dat wellicht spannend blijft tot het bittere einde. Uiteraard kan je de Belgian League elke maandagavond vanaf 18u50 volgen via onze officiële livestream, maar ook via onze sociale media waar we proberen om je de actie te laten beleven alsof je erbij was.

Starlan Community Tournament Summer 2021 | Van 10 tot 11 juli

De organisator van Starlan keert beetje bij beetje terug naar de scene en heeft voor ons in juli een klein toernooi van League of Legends in petto. Het sleutelwoord is eenvoudig: fun! De prijzen die te winnen zijn, zijn even leuk als de sfeer die er hangt. Bovenop de prijzenpot van 100 euro voor de winnaar, is er een coaching-sessie met Tybot, de coach van Starlan Gaming Club, de ploeg uit de Belgian League.

Open Tour Benelux : Summer Split | Van 17 juli tot 15 augustus

De laatste qualifier van de Open Tour Benelux loert al om de hoek. Op 3 en 4 juli proberen de teams zich voor een derde en laatste keer te plaatsen voor de Summer Split, die van start gaat op 17 juli. Bovenin het klassement zijn de ploegen zo goed als zeker van hun plek, maar onderin zijn er toch enkele verrassingen in de maak.

Red Bull Solo Q : Belgische Qualifiers | Op 8 en 31 juli

Red Bull is daar opnieuw met een 1vs1-toernoooi voor League of Legends. Ook deze keer moeten de deelnemers enkele qualifiers zien te overleven om de droom te blijven koesteren. En die is natuurlijk de grote finale in Frankfurt die gespeeld wordt van 3 tot 5 december.

FIFA 21

Brussels FIFA Summer Cup : Finalefase | 10 juli

Een heerlijk zomertoernooitje van bij ons. De FIFA Summer Cup begon op 13 juni en spelers konden zich kwalificeren voor de finales die doorgaan op 10 juli. Nog enkele spelers maken kans om daar bij te zijn, want op 7 juli vindt de achtste Cup nog plaats. Meer info volgt nog in de aanloop naar de finale, maar wat wel al gekend is, is de prijzenpot van 1000 euro én twee cinematickets.

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Benelux League season 6 | 7, 14 en 21 juli

Er zijn nog maar drie speeldagen te gaan in de belangrijkste competitie van de Benelux. Momenteel leidt GAMMA GAMING de dans en daar heeft Avaiche veel mee te maken. Hij verzamelde al 10 MVP-titels dit seizoen. Iets lager in het klassement staan de teams op een zakdoek en strijden ze voor elke morzel grond. Met de prijzenpot in het achterhoofd, weten we wel waarom. Er staat 6375 euro op het spel, een kwalificatie voor seizoen 7 én een plek in de European Challenger League.

Internationaal

Counter-Strike

Intel Extreme Masters XVI – Keulen | Van 6 tot 18 juli 2021

Een mythische CSGO-competite maakt zijn grote opwachting in de maand juli. De IEM Keulen is klaar om de fans te verwennen. Jammer genoeg voor de fans, kunnen ze hun favoriete team niet in het stadion gaan aanmoedigen, want de competitie wordt in de studio en zonder fans gespeeld. De beste teams ter wereld verzamelen in de ‘Kathedraal van Counter-Strike’ om een gooi te doen naar de 400 000$ die er voor de winnaar te rapen valt. Een competitie die, zonder twijfel, vuurwerk zal opleveren. Een competitie die ons ongetwijfeld een geweldige show zal geven en die je live zal kunnen volgen via onze officiële livestream, maar ook via Pickx Live voor de abonnees

League of Legends

LEC Summer Split 2021 | Elke vrijdag en zaterdag vanaf 18u00

We kunnen sinds drie weken weer genieten van het Europese kampioenschap League of Legends! Terwijl sommige teams de mooie prestaties verzamelen, zoekt het topteam G2 Esports nog naar de goede vorm. Alle ploegen hebben maar één doel voor ogen: de playoffs halen en een ticket bemachtigen voor de Worlds.

LCS Summer Split 2021 | Elke zaterdag en zondag vanaf middernacht

Ook aan de andere kant van de oceaan, staan de teams terug op Summoner’s Rift. De teams zullen het beste van zichzelf moeten geven om klaar te zijn voor het wereldkampioenschap op het einde van het jaar.

FIFA 21

FIFA 21 Global Series : Play-offs Europe | PS4 : van 9 tot 11 juli | XBOX : van 2 tot 4 juli

De FIFA Global Series gaan opnieuw van start na enkele maanden rust. Na de verschillende qualifiers, spelen de 64 beste spelers per platform tegen elkaar in de maand juli. Het doel? Een ticket voor de grote finale in augustus in Londen in de wacht slepen. Op XBOX hebben we voorlopig niemand die de Belgische kleuren draagt, maar we kunnen wél supporteren voor Stefano Pinna die zich misschien wel kan plaatsen voor het event. Het antwoord krijgen we binnen enkele dagen.

Rainbow Six Siege

European League 2021 – Stage 2 | Van 17 juni tot 26 juli

De European League Rainbow Six Siege raast verder en de teams richten de ogen allemaal op het zelfde doel: een kwalificatie voor de Six Invitational in augustus, die georganiseerd wordt in Mexico. De ploegen lossen elkaar momenteel voor geen meter en dat zorgt natuurlijk voor een heus spektakel.

Valorant

VALORANT Champions Tour 2021: Europe Stage 3 Challengers 1 | Van 7 tot 11 juli 2021

De spelers hebben even rust gekregen na de eerste Master in Reykjavik, maar nu moeten ze opnieuw vol aan de bak. De Master in Berlijn staat pas in september in de agenda, maar de teams moeten zich nu al kwalificeren. Daarom nemen ze deel aan Challengers, waarvan de eerste editie van Stage 3 doorgaat van 7 tot 11 juli. Wij leggen de focus uiteraard op de Belgen die deelnemen.

Red Bull Campus Clutch – Finales | Van 17 tot 18 juli 2021

Het universitair toernooi van Valorant wordt georganiseerd door Red Bull en kent zijn einde deze maand. Na enkele weken competitie, nemen de verschillende universiteiten het onderling tegen elkaar op in een offline toernooi in Madrid. Twaalf landen maken nog kans, waaronder ook België. De studenten van de PXL Hogeschool wisten zich te plaatsen na een mooie prestatie in de Belgische qualifiers. Rest nog één ding te doen: de beker mee naar België nemen!