De Franse CS:GO-ster NBK- maakt de overstap naar Valorant

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nathan “NBK” Schmitt, de Franse tweevoudige Major-kampioen en levende legende binnen de CS:GO-scene, maakt een nieuwe start, deze keer op Valorant. Voor velen is dat een schok, ook al waren er aanwijzingen over een overstap naar de FPS van Riot Games.

De aankondiging volgde in een video die de OG Esports-speler op zijn Twitter-account postte. De overstap van NBK naar Valorant is officieel! We blikken terug op de erfenis van de speler die de Fransen een aantal jaren heeft doen dromen.

Een rijk gevuld palmares

Nathan “NBK-” Schmitt heeft een lange en succesvolle carrière gehad op CS Source en zijn huidige tegenhanger CS:GO. Hij speelde meer dan 12 jaar op het hoogste niveau op beide games, met als hoogtepunt twee eindoverwinningen op majors. De eerste met Team LDLC tijdens de DreamHack Winter in 2014, de tweede met Team Envy op de DreamHack Open Cluj-Napoca een jaar later. Dat zijn momenteel trouwens de enige twee majors gewonnen door Franse teams. NBK- stond ook driemaal in de top 20 van de ranglijst met de beste spelers, in 2013 (5e), 2014 (17e) en 2015 (9e). Je merkt het, een lange lijst met topprestaties dus!

Het verhaal van de “Natural Born Killer” (NBK) is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zijn carrière werd inderdaad niet alleen gevormd door succes. Denk maar aan de problemen met G2 een paar jaar geleden, en meer recent met Vitality dat hij moest verlaten vanwege relationele problemen met de mensen binnen het team. Hetzelfde geldt voor het OG Esports-project, waar hij een sleutelrol moest spelen. Hij kwam op de bank van de twee organisaties terecht na slechts een paar maanden te hebben doorgebracht met zijn respectievelijke teamgenoten.

Zijn laatste ervaring tot nu toe was zijn tijdelijke verblijf bij DBL PONEY, de Franse mix met onder andere bodyy en lucky. Hij deed het daar erg goed en stond op hetzelfde niveau als veel spelers op het huidige toneel. Maar het project vond geen structuur en NBK- was veroordeeld tot een langer verblijf bij OG.

“A new beginning”

Na zijn korte passage bij DBL, leek NBK weinig voorstellen te krijgen binnen de CS:GO-scene.

Het benchen van Coldzera door FaZe kon een optie zijn, of Karmine Corp, dat een tijdje belangstelling had voor het DBL PONEY-avontuur. Maar geen van deze twee opties werd echt concreet voor de Franse speler.

Het logische vervolg is dus Valorant! Vanzelfsprekend misschien, maar vooral vaag. Welk topteam zal in staat zijn om NBK- te verwelkomen? Een voordeel en een eerste goede stap, NBK- is thuis in internationale projecten.

Het goede nieuws is natuurlijk ook dat een zo’n aankondiging er nooit overhaast komt. De oplossing zou op de planken moeten liggen voor de voormalige CS:GO-speler en binnenkort mogen we dus een aankondiging van zijn toekomstige team verwachten. Hopelijk volgt dat nieuws snel, want hij bracht ons in vervoering op CS:GO. En ook op Valorant zien we hem zijn stijl opleggen. Hij is tenslotte nog steeds een geboren killer, de FPS maakt niet zo veel uit.

NBK-, welkom bij Riot Games. Je zal gemist worden door de competitieve wereld van CS:GO en zijn vele fans.

Copyright afbeelding: OG Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top