Hevige onweersbuien met felle regenval veroorzaken dinsdagavond wateroverlast op enkele plaatsen in Zuid-Limburg, zoals Wellen en Sint-Truiden. Onder meer de Zoutstraat in Sint-Truiden stond in een mum van tijd blank. In Wellen konden de mensen zandzakken afhalen bij de technische dienst. Bij burgemeester Els Robeyns (Vooruit) van Wellen had het water zich een weg gebaand tot binnen in haar woning.
Ook de kelder van haar woonst liep onder water. "Het regent hier intussen langs alle kanten langs het plafond binnen. De elektriciteit is uitgevallen. De werknemers van de technische dienst zijn verwittigd om zandzakken te vullen en klaar te leggen", laat de burgemeester op haar Facebookpagina weten. 
Ook de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken waarschuwde voor de wateroverlast. "Niet meer door of op wegen waar veel water staat. Het veroorzaakt niet alleen meer wateroverlast bij de buren, maar mensen kunnen ook hun voertuig serieus beschadigen. Riooldeksels komen met het water vaak omhoog", aldus de politie. Net als voorbije zondag waren er ook weer problemen in Zutendaal.