Het nummer "k En Brugge In m'n Herte" van Benny Scott is officieel erkend tot het volkslied van Brugge. De lokale krant Brugsch Handelsblad had hiervoor, gesteund met meer dan 3.000 handtekeningen, een officieel verzoekschrift neergelegd bij de stad. Het punt is maandagavond unaniem gestemd op de gemeenteraad.
Na Antwerpen heeft nu ook Brugge een officieel volkslied. Het nummer van de Brugse zanger Benny Scott bestaat dit jaar 40 jaar en dat wilde het Brugsch Handelsblad niet zomaar laten voorbijgaan. In mei organiseerde de krant een petitie. Die petitie moest minstens 1.000 stemmen halen om op de tafel van de gemeenteraad te komen. De actie werd uiteindelijk afgesloten met 3.041 stemmen. Eind mei werd het verzoekschrift officieel neergelegd bij de stad, waarna de gemeenteraad het verplicht moest behandelen in de zitting van juni. Die keurde het maandagavond unaniem goed.
Ter gelegenheid van die goedkeuring zong de volledige gemeenteraad, meerderheid en oppositie maandagavond het nummer samen op de Burg voor het stadhuis.