Opbeurende films voor een regenachtige zomerdag

Pulp Fiction

Regenachtige dagen zijn ook een gelegenheid om klassiekers te herbekijken of te ontdekken. Deze film van Quentin Tarantino is een meesterwerk dat van hem in 1994 een van de grote namen in Hollywood maakte en hem wereldwijde roem verschafte. De thriller vertelt de bloederige en slapstickachtige odyssee van kleine criminelen in de Hollywoodjungle door middel van een drietal met elkaar verweven verhalen. 
 
In het eerste bespreken Pumpkin en Yolanda, een paar jonge overvallers, de risico's van hun vak. De tweede verhaallijn volgt Jules Winnfield en zijn vriend Vincent Vega, die net terug is uit Amsterdam, twee gangsters die de opdracht krijgen om een aktetas met mysterieuze inhoud terug te vinden en terug te brengen naar hun werkgever Marsellus Wallace. In nog een ander verhaal raakt Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
 
‘Pulp Fiction' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop "On demand" of "Shop" van uw afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


The Notebook

In deze Amerikaanse film delen Hollywoodsterren Ryan Gosling en Rachel McAdams de affiche. ‘The Notebook' (2004) vertelt het verhaal van de levenslange liefdesrelatie van een koppel dat vecht tegen de ziekte van Alzheimer om niet te vergeten waarom ze van elkaar houden. 
 
Elke dag komt Noah in het verzorgingstehuis naar het bed van de dement geworden Allie om haar voor te lezen uit haar dagboek. Het dagboek onthult hun verhaal. De jonge Noah en Allie hebben elkaar kort voor de aanvang van de Tweede Wereldoorlog ontmoet. Ze beleven samen een hartstochtelijke zomer, totdat het lot hen scheidt, mede door hun verschillende sociale achtergronden. Maar een paar jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw, in voor- en tegenspoed.

'The Notebook' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over dat toestel vind je hier terug.

 

Jeux d’enfants

Doorheen de film spelen Julien en Sophie een gevaarlijk spel dat erin bestaat elkaar voortdurend uit te dagen. De twee hebben elkaar als kind op school ontmoet waar Julien Sophie verdedigt tegen de pesterijen van hun klas. Om bij elkaar te blijven, sluiten ze weddenschappen af en tarten ze de regels... Hun spelletje wordt soms wreed en pervers. Ze lijken tot alles in staat, behalve misschien tot het toegeven van hun gevoelens voor elkaar.
In ‘Jeux d'enfants’ spelen Marion Cotillard en Guillaume Canet voor het eerst samen. De Franse acteurs zijn, zeker in Frankrijk, een mythisch koppel geworden, zowel in het leven als op het scherm.
 
‘Jeux d’enfants' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop "On demand" of "Shop" van uw afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Crazy, Stupid, Love

"Echt waar, het lijkt wel Photoshop!". Van deze film zullen we die betreffende cultdialoog, op het moment dat Ryan Gosling zijn topje uittrekt, nooit vergeten. In 'Crazy Stupid Love', trouwens nog een film waarin Gosling een rokkenjager speelt, volgen we Cal Weaver (rol van Steve Carell), een man die een droomleven leidt. Op zijn 40e loopt alles op rolletjes voor hem: heeft hij een prachtig huis met geweldige kinderen en een perfect huwelijk met zijn liefje uit de middelbare school. Maar er is een groot addertje onder het gras. Zijn vrouw (Julian Moore) heeft hem bedrogen en wil scheiden.
 
Cals wereld valt uit elkaar en hij moet opnieuw leren hoe hij vrouwen moet versieren, want al zijn avances mislukken. Maar dan schiet Jacob Palmer hem te hulp, een verleidelijke dertiger én een kei in het versieren. ‘Crazy, Stupid, Love’ is zowel grappig, romantisch en vertederend en deze vermakelijke film doet je zo de tijd vergeten.

'Crazy, Stupid, Love' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over dat toestel vind je hier terug. 

The Revenant

Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt de legendarische pelsjager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) op brute wijze aangevallen door een grizzlybeer en voor dood achtergelaten door zijn eigen team. Om te overleven moet Glass onvoorstelbaar lijden doorstaan en zint hij op wraak op het verraad van zijn vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy). Het begin van een moeizame reis voor hem door de barre, winterse wildernis.

DiCaprio bekende dat hij in deze western de moeilijkste rol uit zijn carrière speelde. De opnames duurden lang en het weer was bar koud. 'The Revenant' werd de meest genomineerde film bij de Oscars 2016 en won drie beeldjes, net als drie Golden Globes.

'The Revenant' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over dat toestel vind je hier terug. 

Films

Bekijk alles
Top