Fnatic vloerde de mannen van G2 Esports in deze derde week van de competitie. Het team behoudt zijn plek in een dicht opeengepakte bovenste helft van de tabel, die zich in de komende weken zou moeten openen.

Afgelopen weekend was het op dag 3 van het LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap tijd voor de clasico. De twee legendarische organisaties, Fnatic en G2 Esports, ontmoetten elkaar in een clash die al zijn beloftes waarmaakte en de eerste als winnaar uit de bus zag komen.

De Summer Split begon niet goed voor de spelers van YamatoCannon, die de eerste twee speeldagen van het seizoen waren begonnen met evenveel verliespartijen en geen enkele overwinning. De spelers hebben echter goed gereageerd en pakten overwinningen tegen topteams en worstelende organisaties zoals Astralis, van wie het project maar moeilijk van de grond lijkt te komen.

Over G2 Esports hebben we een gemengd beeld nu we halverwege het seizoen zijn aanbeland. Ooit werd de ploeg beschouwd als het Europese team met het grootste potentieel, maar we moeten toegeven dat die indruk een beetje verdwenen is.

Na een teleurstellende Spring Split deden Rekkles en zijn teamgenoten het niet veel beter in de eerste weken van de zomercompetitie. Ze wonnen slechts 4 van de 7 wedstrijden, terwijl veel waarnemers het erover eens zijn dat de ploeg beter kan.

Op dit moment staat Misfits Gaming aan de leiding in het klassement. De Fransman Vetheo en zijn collega’s hebben een verbazingwekkend niveau laten zien en de resultaten volgden: zes overwinningen tegenover één verliespartij. Het team schonk zichzelf de winst tegen Fnatic op de openingsspeeldag, maar zal nog teams als G2 Esports en MAD Lions treffen. We zijn benieuwd of ze kunnen hun geweldige eerste helft van de split kunnen bevestigen.

Copyright afbeelding: LEC