Deze zondag werd de eindfase van het 37e seizoen van de ESEA Premier Division afgewerkt en het Tsjechische Sinner Esports bleek het sterkste team. De spelers zijn door de eindwinst verzekerd van deelname aan het 14e seizoen van de ESL Pro League.

Tsjechië was duidelijk in vorm op zondag 27 juni. Terwijl het nationale voetbalteam Nederland met twee doelpunten tegen nul wist te verslaan in de achtste finales van EURO 2021, ging het CSGO-team van Sinner Esports ook met de eer strijken.

De ploeg versloeg het Poolse AGO in de grote finale van het 37e seizoen van de ESEA Premier Division, de toegangspoort tot de Europese topcompetities. De twee ploegen hadden elkaar al ontmoet in de groepsfase van de competitie, de Sinners wonnen de eerste confrontatie met een score van 2-0 (16-9; 16-12).

Met een kaartvoordeel als gevolg van hun plek in de upper bracket, gingen de Tsjechen met vertrouwen de grote finale in. Op Nuke, de map gekozen door AGO, toonden de Sinners hun dominantie door 10 punten te scoren aan de aanvalskant. De zes ontbrekende punten werden in de nasleep zonder al te veel moeite gesprokkeld. Vertigo bleek moeilijker te controleren voor de Sinners. Desondanks wonnen ze de map en maakten ze een einde aan de finale met een 3-0-eindstand (16-8; 16-12).

Naast het prijzengeld van $80.000, hebben de winnaars ook een ticket beet voor het 14e seizoen van de ESL Pro League, een fantastische prijs voor een team dat nog nooit dat competitieniveau heeft bereikt.

Voor de Belg Keoz, die in de kleuren van LDLC OL aan het toernooi deelnam, eindigde de competitie vroegtijdig. De Franse ploeg verloor met 2-1 van ForZe in de derde round van de lower bracket. Met dat resultaat is de ploeg wel zeker van een plek in het volgende seizoen van de ESEA Premier Division.

Copyright afbeelding: Sinners Esports