Disney Pixars 'Luca' bezorgt je een onvergetelijke zomer

Op streamingplatform Disney+ kan je nu genieten van ‘Luca’, de nieuwste film van Disney en Pixar. Met de Italiaanse Rivièra als setting neemt het verhaal je helemaal mee in een zomerse vakantiesfeer.

Luca’, de nieuwe film van Disney en Pixar, speelt zich af in een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra en gaat over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft, met gelato, pasta en eindeloze ritjes op de scooter. Luca (stem van Jacob Tremblay) deelt zijn avonturen met zijn nieuwe beste vriend Alberto (stem van Jack Dylan Grazer), maar hun plezier wordt bedreigd door een groot geheim: ze zijn namelijk zeemonsters uit een andere wereld, onder het wateroppervlak. ‘Luca’ is gemaakt door de voor een Academy Award genomineerde regisseur Enrico Casarosa (‘La Luna’) en geproduceerd door Andrea Warren (‘Lava’, ‘Cars 3’).
 
De Canadese kindacteur Jacob Tremblay is intussen al enkele jaren een van de grootste rijzende sterren van Hollywood. Hij brak door dankzij zijn rol in de claustrofobische dramafilm ‘Room’, waarin hij naast Brie Larson acteerde. Later bevestigde hij zijn talent met filmrollen in ‘Wonder’, ‘The Book of Henry’ en ‘Doctor Sleep’. Als acteur om in de gaten te houden was hij dan ook de ideale persoon om de stem van Luca in te spreken.
 
Jack Dylan Grazer, die naast Jacob Tremblay acteert, was eerder al te zien in kaskrakers als ‘Shazam!’, ‘It’ en het vervolg ‘It Chapter Two’. Liefhebbers van Vlaamse regisseurs hebben hem al aan het werk gezien in ‘Beautiful Boy’ van Felix van Groeningen, waar hij de 12-jarige versie speelt van Nic Sheff, op latere leeftijd vertolkt door Timothée Chalamet.
 
De Italiaanse regisseur Enrico Casarosa staat voor het eerst aan het roer van een langspeelfilm. Eerder werkte hij wel al achter de schermen als artiest aan verschillende producties van Disney en Pixar, zoals ‘Coco’, ‘Up’ en ‘Ratatouille’. Voor zijn kortfilm ‘La Luna’ werd hij genomineerd voor een Oscar. Met ‘Luca’ keert hij terug naar de plaats waar hij opgroeide: de pittoreske omgeving van Genua in Italië.
 
Ontdek DisneyPixars ‘Luca’ nu op Disney+, beschikbaar via de tv-opties 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'All Stars' en 'All Stars & Sports' vind je hier terug.

Top