Ontdek de beste buitenaardse films dankzij Proximus Pickx!

Films |
Vandaag vieren we Wereld ufodag, een dag waarop mensen kunnen samenkomen om de lucht te observeren op zoek naar niet-geïdentificeerde vliegende objecten. Voor de gelegenheid heeft Proximus Pickx een lijst samengesteld met de beste films over buitenaards leven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'War of the Worlds'

In 'The War of the Worlds' levert Spielberg een intense, spannende film af. De regisseur besloot het verhaal van H.G. Wells te behandelen vanuit het oogpunt van Ray Ferrier, gespeeld door Tom Cruise, een gescheiden havenarbeider die slechts af en toe zijn twee kinderen ziet. Een paar minuten nadat zijn ex-vrouw hem de voogdij over de kinderen heeft gegeven, breekt er een krachtige onweersbui uit. De aarde splijt en onthult een oorlogsmachine op drie enorme metalen poten, die alle omliggende huizen begint te vernietigen. De eerste fase van een massale buitenaardse aanval is net begonnen.
 
Zoals Spielberg zei op het moment van de release, had hij besloten om te concentreren op de emoties van de personages in plaats van zwaar in te zetten op speciale effecten. In een reeks indrukwekkende scènes ontdekt de kijker eerst de angst op de gezichten van de personages vooraleer hij ontdekt wat hen beangstigt.
 
‘War of the Worlds’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

'Battleship'

Regisseur Peter Berg staat aan het roer van deze buitenaardse actiefilm. Een internationale vloot van oorlogsschepen komt een buitenaardse armada tegen tijdens een oefening op zee en wordt geconfronteerd met de grootste bedreiging die de mensheid ooit heeft gekend. Zo ontstaat een intense strijd ter land, ter zee en in de lucht. Tussen twee explosiescènes door ontdekt het publiek het filmdebuut van Rihanna.
 
Ontdek ‘Battleship’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

'E.T.'

Wanneer een vliegende schotel midden in de nacht in de buurt van Los Angeles landt, stappen enkele buitenaardse wezens uit en verkennen ze de aarde voor een botanische verkenningsmissie. Eén van hen houdt zich niet aan het plan en gaat op eigen houtje de stad verkennen. Op die manier ontdekt hij voor het eerst de menselijke beschaving. Al snel ondervindt hij dat het leger hem opjaagt en zoekt hij zijn toevlucht in een buitenwijk. Daar wordt hij geholpen door Elliot, een tienjarige jongen.
 
Eigenlijk hoeven we deze sciencefictionblockbuster van Steven Spielberg niet meer voor te stellen. In 'E.T.' zien we een jonge Drew Barrymore in een van haar eerste rollen.
 
Ontdek ‘E.T.’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

'Men in Black'

In deze film probeert de overheid te voorkomen dat gewone burgers kennis maken met aliens. Hoe ze dat doen is eenvoudig: wie contact maakt met buitenaards leven, wordt bestraald met een apparaat dat het kortetermijngeheugen wist. Will Smith, Tommy Lee Jones en enkele andere agenten in het zwart gebruiken deze "Neurolaser" om de herinneringen uit te wissen van al diegenen die ontmoetingen hebben meegemaakt met buitenaardse wezens die in New York wonen, en zo paniek te voorkomen. De eerste film uit de 'Men in Black'-reeks heb je ongetwijfeld al eens gezien maar blijft een kaskraker.
 
‘Men in Black’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

'Close Encounters of the Third Kind'

Om het rijtje af te sluiten, presenteren we je een film die nog het beste aansluit bij het ufothema. Steven Spielberg dompelt ons onder in een mysterieuze sfeer dankzij de grandioze soundtrack van John Williams.
 
Terwijl een stroomstoring de stad lamlegt, ziet Roy Neary, een kabelreparateur uit Indiana, een vliegende schotel over zijn auto vliegen. Barry Guiler, een vierjarige jongen, wordt gewekt door het geluid van zijn speelgoed dat plots aangaat. Over de hele wereld kijken andere mensen met verbazing naar gebeurtenissen die even spectaculair als onverklaarbaar zijn.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top