Nog enkele vraagstukken voor de clash met Portugal: welke 11 Rode Duivels zullen starten?

Sport | Heel het land wacht met spanning af of onze Rode Duivels straks Portugal kunnen kloppen of niet. Maar welke basisploeg zal er zondagavond om 21 uur aantreden tegen de Europese kampioen? Proximus Pickx bekijkt het voor je.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op Timothy Castagne na, die in de eerste match op dit EK geblesseerd uitviel, is iedereen fit in de Belgische kern. Zowel Kevin De Bruyne, Axel Witsel, als Eden Hazard konden wat kilometers malen met het oog op de knock-outfase in dit Europees kampioenschap. Het zet onze bondscoach Roberto Martinez in een luxepositie om straks tegen Portugal de beste elf Rode Duivels op te stellen. “Iedereen is in goede vorm en voelt zich goed in zijn vel”, aldus een geruste bondscoach.

Denayer, Boyata of Vermaelen

In de defensie zijn doelman Thibaut Courtois en verdedigers Toby Alderweireld en Jan Vertonghen certitudes. Het grote vraagteken blijft wie de derde man in de defensie zal worden. Bondscoach Martinez kon in de groepsfase zijn drie opties aan het werk zien. Tegen Rusland startte Dedryck Boyata, tegen Denemarken was het Jason Denayer die mocht beginnen en tegen Finland kreeg Thomas Vermaelen zijn kans. Boyata maakte indruk tegen de Russen, terwijl Vermaelen ook niet in verlegenheid werd gebracht door de Finnen. Enkel Denayer maakte een slechte beurt. Zijn slechte pass in het begin van de match zorgde ervoor dat België moest achtervolgen tegen de Denen.

Op het middenveld lijkt de terugkeer van Axel Witsel helemaal zeker. Wanneer de centrale middenvelder van Borussia Dortmund het veld terug opkwam, leek het alsof hij nooit geblesseerd was. Het blijft een absoluut huzarenstukje dat Witsel zo snel opgelapt kon worden voor dit EK. Zijn intrede betekent dat Leander Dendoncker zo goed als zeker naar de bank verhuist, vermits Youri Tielemans zijn vast stekje heeft centraal. Aan de zijkanten zullen er geen verrassingen zijn, met Thorgan Hazard op links en Thomas Meunier op rechts.

Opnieuw het droomtrio vooraan?

Tot slot rest er ons nog te kijken naar het aanvallende compartiment, waar Romelu Lukaku uiteraard het speerpunt zal zijn. Met drie gemaakte goals gaat Big Rom op zoek naar het vijftal dat zijn concullega aan de overkant, Cristiano Ronaldo, reeds wist te scoren op dit EK.

In steun van Lukaku zal Kevin De Bruyne zeker de metronoom van dienst moeten worden. De Bruyne had reeds een belangrijk aandeel in de comeback tegen Denemarken en lijkt dus klaar voor de strijd tegen de Portugezen. Het enige vraagteken staat nog achter Eden Hazard. De aanvoerder van de Rode Duivels kreeg ook al genoeg minuten met het oog op de tweede ronde, maar wist nog niet te overtuigen. To Eden or not to Eden? That’s the question.

De waarschijnlijke elf van de Rode Duivels

Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard - E. Hazard, De Bruyne - Lukaku.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Het programma van de 1/8e finales op zondag 27/6

  • Nederland - Tsjechië vanaf 17u30 op Canvas
  • België - Portugal vanaf 20u10 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top