We weten het zeker! De festivalzomer is eindelijk gearriveerd. We moeten het wel nog stellen zonder Rock Werchter, Werchter Boutique of TW Classic maar daar heeft organisator Herman Schueremans iets op gevonden: Werchter Parklife. Dat is één maand lang, vier dagen per week, coronaproof zingen en dansen op Vlaanderen meest geliefkoosde festivalweide.

 

Omdat de coronaperikelen nog steeds niet achter de rug zijn, zijn er ook op Werchter Parklife maatregelen genomen om alles coronaproof te laten verlopen. Zo is het verplicht om in bubbels van vier personen af te zakken naar de weide. Die bubbels zullen zich kunnen settelen in een speciaal opgebouwde tribune en parterre op de plaats waar normaal de mainstage staat.

De organisatie voorziet in de eerste plaats zitplaatsen, maar maakt zich sterk dat er ook plek is om te dansen. Dat het coronavirus nog steeds een enorme impact heeft, blijkt uit het feit dat iedereen een mondmasker moet dragen tijdens het wandelen, er een circulatieplan is en er gevraagd zal worden om regelmatig de handen te ontsmetten.

Balthazar, Arsenal, Lil Kleine

Maar genoeg over de coronamaatregelen. Het virus is namelijk niet de headliner, dat zijn de talloze artiesten die de afgelopen weken en maanden niet op een podium hebben kunnen staan. De Gentse band Sohnarr trapt Werchter Parklife donderdag 1 juli op gang. Zij warmen het publiek op voor de hoofdact van die dag en avond: Balthazar

Arsenal zat zaterdagmiddag en -avond het publiek verder vermaken waarna de Nederlanders Lil Kleine & Ronnie Flex de boel zondagnamiddag op stelten komen zetten. Het eerste weekend van Werchter Parklife wordt spetterend afgesloten met optredens van The Black Box Revelation en Equal Idiots.

Bazart, Tourist LeMC en Blackwave.

Het tweede verlengde weekend gaat van start op donderdagavond 8 juli. Dan komen Bazart en de Gentse producer Yong Yello de weide, we bedoelen de tribune, onveilig maken. Gabriel Rios en Eefje De Visser nemen de daaropvolgende vrijdagavond voor hun rekening terwijl zanger Bart Peeters en zijn Ideale Mannen zowel zaterdagmiddag als -avond komen optreden. Zondag 11 juli is het Vlaamse feestdag en dan verschijnt Tourist LeMC ten tonele vanaf 20u30.

Het derde weekend van Werchter Parklife gaat van start met jong Belgisch talent. De amper twintigjarige singer-songwriter Charles, en winnaar van The Voice Belgique, zal vanaf 18u te bewonderen zijn. Emma Bale neemt het volgende uur voor haar rekening terwijl Blackwave. vrijdagavond zal afsluiten. De daaropvolgende zaterdag (17 juli) spelen De Mens, Ruben Block, de Compact Disk Dummies en Fraukje. Zondag komen dan weer Regi, Cleymans & Van Geel, Jasper Steverlinck en de band Portland over de vloer.

Alex Agnew, Zwangere Guy en Snelle

Het voorlaatste weekend wordt komisch ingezet met nieuw materiaal van comedian Alex Agnew. Na de vele lachbuien gaan we vrijdag weer aan het shaken met optredens van Zwangere Guy, de Antwerpse Miss Angel en Chibi Ichigo die kijkers van de ‘Slimste Mens ter Wereld’ vast en zeker zullen herkennen. Zaterdagavond spelen Whispering Sons en Millionaire op het podium van Parklife, terwijl zondag de Nederlandse rapper Snelle en zijn Lieve Jongens Band meebrengt naar de weide. Fleddy Melculy en Channel Zero sluiten het weekend af.

Het doek over Werchter Parklife begint op donderdag 29 juli dan toch te vallen. Dan passeert Bart Peeters opnieuw, gevolgd door Selah Sue, TheColorGrey en Sam de Nef op vrijdagavond en Niels Destadsbader op zaterdag. The Black Box Revelation, Brutus, Equal Idiots en Stake sluiten zondag 1 augustus Werchter Parklife 2021 definitief af.

Werchter Parklife vindt plaats van donderdag 1 juli 2021 tot en met zondag 1 augustus 2021. Meer inforrmatie vind je op de website van Rock Werchter.