'Les Intranquilles', het verhaal van een koppel dat geplaagd wordt door een bipolaire aandoening

Films | Nu het filmfestival van Cannes tussen 6 en 17 juli 2021 terugkeert voor zijn 74ste editie, maken we van de gelegenheid gebruik om je kennis te laten maken met de film 'Les Intranquilles', een coproductie van Proximus, die in de officiële competitie zal worden voorgesteld. We vertellen je alles wat je moet weten over deze speelfilm die meedingt naar een Gouden Palm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film vertelt het verhaal van het liefhebbende koppel Leïla en Damien. Ondanks dat hij kampt met een bipolaire aandoening, probeert Damien verder te gaan met zijn leven, wetende dat hij Leïla misschien nooit zal kunnen geven wat ze wenst.
 
Damien Bonnard en Leïla Bekhti, twee opkomende acteurs, kruipen in de huid van dit koppel, wiens dagelijks leven wordt verstoord door de ziekte van Damien. Eerder kon je Leïla Bekhti al zien in 'Tout ce qui brille', waarvoor ze de César voor beste vrouwelijke belofte ontving. Sindsdien blijft de actrice ons verrassen! Damien Bonnard is ook een beloftevolle acteur. De filmkijker kon hem ontdekken in 'Rester vertical', waar hij de rol van een scenarioschrijver vertolkt die in Zuid-Frankrijk op zoek gaat naar een wolf. In 2019 brak hij door met de film 'Les misérables' van Ladj Ly en werd hij genomineerd voor de César voor beste acteur.
 
'Les Intranquilles' wordt gepresenteerd in de officiële competitie in Cannes. Het is overigens de eerste keer dat een film van onze landgenoot Joachim Lafosse in de officiële competitie wordt opgenomen, eerder deed nam de regisseur al drie keer deel aan het festival. Deze eerdere films, 'À perdre la raison', 'Élève libre' et 'L'économie du couple' werden eerder al voor de categorie 'Un Certain Regard' en de Regisseursweek gepresenteerd.
 
"Sinds mijn allereerste films is mijn doel altijd geweest om het publiek verhalen te vertellen die vooral worden geleid door complexe persoonlijkheden, waarbij ik er altijd voor moet zorgen dat hun nuances goed in beeld worden gebracht. Ondanks de intensiteit van Damiens laatste crisis en haar inspanningen om zichzelf te genezen, is het maar de vraag of Leïla haar geliefde en de vader van haar kind anders kan zien dan als een man met een bipolaire stoornis? Zal het haar lukken om toegewijd te blijven aan haar partner, ondanks de angsten die ze heeft?", legt Joachim Lafosse uit.
 
Deze coproductie van Proximus Pickx zal vanaf februari 2022 beschikbaar zijn in de VOD-catalogus en wordt hierna ook uitgezonden op Pickx+. Wil je meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en vraag je je af hoe je als Proximus TV-klant andere exclusieve programma's kan bekijken? Lees hier meer!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top