'Cette Musique ne joue pour personne': een mysterieuze film met vijfsterrencast

Films |
Met de start van de 74e editie van het Filmfestival van Cannes tussen 6 en 17 juli maken we van de gelegenheid gebruik om een Proximus-coproductie aan je voor te stellen. In coproductie met Proximus maakten Francois Damiens en Vanessa Paradis 'Cette Musique ne joue pour personne’.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over deze nieuwe film van regisseur en scenarist Samuel Benchetrit is nog niet erg veel geweten, afgezien van een paar foto’s en een vage synopsis. “De film speelt zich af in het hart van een havenstad waarin het leven van geïsoleerde wezens die vaak in aanraking komen met geweld, plots wordt omgegooid door theater, poëzie en kunst in hun dagelijks leven. Extra hoofdrolspeler in dit geval is: de liefde.
 
Ondanks de kleine hoeveelheid beschikbare informatie kunnen we ons inbeelden dat de getalenteerde regisseur, die eerder ‘Janis en John’ maakte, voor ons heel wat in petto heeft. We kunnen ons inbeelden dat het een film zou kunnen zijn waarin verhalen en galerijen van personages elkaar kruisen rond een plaats of een thema, zoals hij al deed in het zeer succesvolle 'I always dreamed of being a gangster'. Die film speelde zich af in Dunkerque en in de regio Parijs.
 
Wat wel al geweten is, is dat Samuel Benchetrit een vijfsterrencast heeft verzameld. Zo vinden we Vanessa Paradis, Gustave Kervern, François Damiens, Bouli Lanners, Valeria Bruni Tedeschi, JoeyStarr, Vincent Macaigne en Ramzy Bédia op de poster van deze film die in de speciale categorie 'Cannes Premieres' zal worden gepresenteerd. In die categorie worden vernieuwende vormen van hedendaagse cinema samengebracht. Alleen doorwinterde filmmakers kunnen hun film voor deze competitie aanmelden.
 
Deze coproductie van Proximus Pickx zal vanaf december 2021 beschikbaar zijn in de VOD-catalogus en wordt hierna ook uitgezonden op Pickx+. Wil je meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en vraag je je af hoe je als Proximus TV-klant andere exclusieve programma's kan bekijken? Lees hier meer!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top