BLAST, de bekende organisator van esports-toernooien, heeft hun eerste Apex Legends-evenement onthuld. 40 Europese teams zullen strijden om de titel van BLAST Titans en een prijzenpot van €40 000. De competitie gaat van start op 23 juli.

Esports-organisator BLAST gaat zich voortaan ook richten op Apex Legends, de populaire battle royale van Respawn Entertainment. Het Apex-debuut van de Deense organisatie heet BLAST Titans en zal 40 Europese teams samenbrengen. 20 teams worden uitgenodigd gebaseerd op hun huidige vorm, en de organisatie zal ook 10 wildcards uitdelen. De resterende plaatsen worden gevuld met open qualifiers, die plaatsvinden op 3, 4, 10 en 11 juli.

BLAST Titans wordt gespreid over de weekends van 23-25 juli en 31 juli-1 augustus. Ook de prijzenpot van €40 000 wordt over die data verdeeld. In het eerste weekend zullen alle teams het tegen elkaar opnemen in een double elimination-format. De beste 20 teams worden vervolgens uitgenodigd voor het tweede weekend. Details zijn nog niet bekend, maar op de officiële website wordt alvast een “innovatief format” beloofd.

De aankondiging is een duidelijk statement naar de concurrentie toe. Tot voor kort stond BLAST vooral bekend als een van de belangrijkste organisatoren van CS:GO-toernooien. Maar met de recente aankondigingen van BLAST Titans en de Fortnite Champion Series All-Star Showdown lijkt daar verandering in te komen. Na Counter-Strike, DOTA 2 en Fortnite wordt Apex Legends al de vierde esport in het aanbod van het Deense bedrijf.

Copyright afbeelding : BLAST