Waarom België - Portugal vooral op de vleugels wordt gespeeld

Rode Duivels |
Het EK van onze Rode Duivels kan zondagavond (21.00 uur) écht beginnen wanneer ze in Sevilla tegen Portugal spelen. De wedstrijd belooft spektakel op te leveren. Wat de tactiek betreft, zal de meest intense strijd wellicht op de flanken gespeeld worden.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Samen met Engeland tegen Duitsland vormt de clash tussen België en Portugal de meest interessante affiche van de achtste finales. Zowel de Rode Duivels als Portugal, de huidige titelhouder, staan op de lijst van kandidaten die mogelijk de eindzege kunnen winnen. Omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maken we ons sterk dat de strijd in de details zal worden gespeeld. We vermoeden dat er vooral op de flanken keizerlijk zal gevochten worden om elke bal. De flankspelers van beide ploegen zullen wellicht een sleutelrol spelen.
 
Druk zetten aan minder goede Portugese kant

Aan de linkerflank treffen de Rode Duivels normaal gezien rechtsback Nelson Semedo. De speler van Wolverhampton is nog niet helemaal zeker van zijn basisplaats, want laat in de wedstrijd tegen Frankrijk werd hij gewisseld. Het begin van dit tornooi van de ex-Barcelonaspeler verliep niet van een leien dakje. In de wedstrijd tegen Duitsland liet hij veel steken vallen in de duels met Robin Gosens, die werd verkozen tot man van de wedstrijd. Met voldoende zelfvertrouwen is Semedo echter gevaarlijk en kan hij dreigend uit de hoek komen.
 
Duel Meunier-Guerreiro

Op de rechterflank treft onze Thomas Meunier de Portugees Raphaël Guerreiro. De duels tussen beide vleugelspelers beloven intens te worden. Onze landgenoot speelt graag hoog en aanvallend, maar zal zijn teamgenoot bij Borussia Dortmund moeten trotseren. Eerder liet Guerreiro al blijken dat hij zich focust op de aanvallende vleugelspelers en hen nooit uit het oog verliest. Onze vleugelspelers mogen dan weer Diego Jota niet uit het oog verliezen. Jota maakte een doelpunt en assist tegen de Duitsers en is dus in goeie vorm.
 
Een van de belangrijkste uitdagingen in de wedstrijd van zondagavond is dat de Rode Duivels een goede balans moeten vinden tussen tactische aanvallen en defensieve terugtrekking naar de zijkanten. Eén ding lijkt zeker: de flanken domineren zal een ideale manier zijn om Christiano Ronaldo te neutraliseren en de Lusitano-sluis op te blazen.
 
Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top