BV’s van wie je vergeten was dat ze ooit in ‘Thuis’ of ‘Familie’ meespeelden

In de decennia dat ‘Thuis’ en ‘Familie’ het Vlaamse scherm sieren, passeerden talloze bekende én minder bekende acteurs en actrices de revue in de onsterfelijke soaps. Van deze BV’s was je beslist vergeten dat ze ooit hun acteerdebuut maakten in één van beide soaps.

Laura Omloop

In 2011 maakte Laura Omloop haar acteerdebuut in ‘Familie’. Je kent haar nog wel van haar memorabele deelname als het ‘jodelmeisje’ aan Junior Eurosong in 2009, op tienjarige leeftijd. In Het Nieuwsblad gaf Omloop aan dat ze een tv-carrière ambieerde, “in bijberoep”. “Het liefst een personage dat lief en vriendelijk is. Ook al zeggen veel acteurs dat het leuker is om een gemeen iemand te spelen”, klonk het toen. Haar tv-carrière komt voorlopig niet echt van de grond. Vandaag is Omloop vooral met haar muziekcarrière bezig.

Viktor Verhulst

De zoon van Play 4-gezicht Gert Verhulst maakte enkele jaren geleden zijn acteerdebuut in ‘Thuis’. Na een weddenschap met zijn goede vriend Jelle Cleymans kreeg hij een klein gastrolletje als figurant die “op zoek was naar de Fazantendreef” en zijn gps niet bij had. Dat was meteen ook de enige lijn tekst die Verhulst moest opzeggen. Enkele jaren later, in ‘Gert Late Night’, confronteerde vader Gert zijn zoon met de beelden: “Dat is het allerslechtste wat een figurant ooit gedaan heeft”, becommentarieerde Viktor zijn acteerdebuut.

Sam Gooris & Kelly Pfaff (e.a.)

In 2000 vierde ‘Familie’ toevallig ook zijn 2000ste aflevering. Naar aanleiding van die heuglijke gebeurtenis kreeg Kelly Pfaff een gastrolletje, als hotelreceptioniste. Ook VTM-weerman Eddy De Mey had een cameo in diezelfde aflevering. In die 2000ste aflevering maakten nog heel wat andere BV’s hun ‘acteerdebuut’ met een gastrolletje: Sam Gooris speelde een securityman. In de bar stond sportjournalist Stefan Van Loock achter de toog. Ingrid Berghmans, de judoka die olympisch goud won in Seoul in 1988, en ex-wielrenners Lucien Van Impe en Eddy Planckaert vormden een boeventrio. Presentatrice Inge Moerenhout was de charmante hotelbediende.

Ivan Pecnik

Acteur Ivan Pecnik, vooral bekend van zijn imitatiekunsten in het VTM-programma ‘Tegen de Sterren Op’, maakte zijn acteerdebuut in 1991 in ‘Familie’, als tennisleraar Günther Vanlee. Zijn personage was een grote vrouwenversierder. Pecnik was toen nog een volslagen onbekende acteur en zou pas veel later doorbreken in Vlaanderen met zijn hoofdrol in ‘Zone Stad’.

Johan Heldenbergh

Lang voordat Heldenbergh de status van gevierd acteur verkreeg in Vlaanderen, maakte hij zijn acteerdebuut als nevenpersonage Mark Oorschot in het allereerste seizoen van ‘Familie’, in 1992. Zijn personage had toen een korte relatie met het personage van Sandrine André.
 
Drie jaar later kreeg Heldenbergh zijn eerste hoofdrol in een Vlaamse tv-serie, in ‘Ons Geluk’. Hij versierde datzelfde jaar ook zijn eerste filmrol, in het Nederlandse drama ‘Antonia’. Zijn echte doorbraak als acteur kwam er in 2008 met zijn rol in ‘Aanrijding in Moscou’ en een jaar later in het gelauwerde meesterwerk van Felix Van Groeningen, ‘De Helaasheid der Dingen’.

Series

Bekijk alles
Top