Werk je ’s nachts? Met deze tips van bekende DJ’s blijf je fit en gezond!

Muziek |
Bakker, fabrieksarbeider of DJ: het aantal mensen dat in de nachtelijke uren arbeid verricht, is niet bij te houden. Om de nachten zo goed mogelijk door te komen, blijf je best zo gezond mogelijk. Proximus Pickx heeft een resem tips voor je klaarstaan waarmee je je lichaam goed kan voorbereiden op werk in de luwte van de nacht.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drink geen alcohol

Alcohol lijkt volgens verschillende DJ’s een boosdoener als je op topniveau wil werken en plaatjes moet draaien. In ‘Fresh Viral’, een van de nieuwe programma’s op Pickx+, legt een DJ uit dat hij het pakket eten en drinken dat in zijn loge klaarstaat, weggeeft aan een groepje bezoekers van het concert. “Aan de hand van een wedstrijd kunnen ze zo een ‘meet&greet’ en mijn pakket winnen. Ik laat dat aan hen over, zelf probeer ik zo gezond mogelijk te blijven en kom ik daar dus niet aan. Ik drink zelfs geen alcohol meer", klinkt het. Dat is gerust een opmerkelijke prestatie te noemen, zeker als je weet dat de loges van bekende DJ’s volgestouwd worden met snacks, bier en andere lekkernijen. 
 

Sport voldoende

Naast een gezonde levensstijl mag ook de fysieke paraatheid niet vergeten worden. Wie ’s nachts werkt, heeft een ander slaapritme en dat kan voor een hogere belasting voor ons lichaam zorgen. De Nederlandse DJ Mike Williams gaf toe dat het voor hem soms moeilijk is om gezond te eten en drinken wanneer hij op tournee is. “Maar ik krijg wel terug veel energie als ik tijdens die trips voldoende sport.” 
 
Het Amsterdamse Dancefestival ADE lanceerde zelfs een bootcampprogramma voor de DJ’s die tijdens het festival optreden. “We promoten een drugsvrije omgeving en normaal gebruik van alcohol in een gezonde omgeving in elke stad”, klinkt het. Daarvoor heeft het festival verschillende trainers en fitnessmogelijkheden klaarstaan voor de betrokken DJ’s en hun entourage.
 

Mentale gezondheid

Ook de mentale gezondheid van mensen die ’s nachts moeten presteren is belangrijk. Volgens Jay Hardway, eveneens een Nederlandse DJ, moet je niet alleen fysiek maar ook mentaal fit blijven. De drive om wakker te blijven en energie uit te stralen, vraagt namelijk ook erg veel doorzettingsvermogen. Soms wil je nu eenmaal even gaan rusten. Maar als die mogelijkheid er niet is, moet je mentaal sterk staan om te kunnen blijven doorgaan.

‘Fresh Viral’, ‘Fresh Music’ en ‘Fresh Screens’ zijn vanaf 29 april beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx!  Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site.

Ontdek meer over Pickx+ en lees volgende artikels over de zender, schermgezichten en programma's:

Proximus Pickx lanceert nieuwe zender met talkshow voor Saartje Vandendriessche
Ontdek Pickx+, jouw nieuwe exclusieve bron van sport, fictie en passie
Ervaar het extreme dagelijkse leven van Amerikaanse kustwachten in 'Coast Guard Alaska'
Seizoen 5 van 'Nashville' heeft een paar grote verrassingen

Ga achter de schermen van de magie met 'Penn & Teller: Fool Us' 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top