‘The Legend Of Zorro’ op VTM4: hoe Zorro al jaren op die bijZondere sequel wacht

Films | Om de nieuwe maand af te trappen, zendt VTM4 vanavond de fijne actieklassieker ‘The Legend of Zorro’ uit, met Antonio Banderas op zijn piek. Er staat al heel lang een nieuwe, bijzondere ‘Zorro’-film op stapel, maar door diverse redenen werd die prent al ettelijke keren uitgesteld. En ook Quentin Tarantino zou plannen hebben met Zorro…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na ‘The Legend Of Zorro’ deden jarenlang wilde geruchten de ronde over een vervolgfilm met actieheld Zorro in de hoofdrol. Dat project was inderdaad bestaande maar werd op de lange baan geschoven, deels omdat de man die die hoofdrol zou vertolken – de Mexicaanse acteur Gael García Bernal – succes oogstte met allerlei andere projecten. Het hele project verschoof vervolgens tussen filmstudio’s onderling: het ging van 20th Century Fox en Lantica Media naar Sobini Films. De premisse bleef wel dezelfde: de film zou zich afspelen in een soort van postapocalyptische toekomst.
 
Pas in 2018 kreeg de prent eindelijk vorm. Het project werd kortweg ‘Z’ gedoopt. De cast is al deels bekend. Kiersey Clemons speelt de vrouwelijke hoofdrol. Gael García Bernal werd uiteindelijk ook gecast: naar alle verwachtingen zal hij in de huid van Zorro kruipen, al is dat tot dusver nog niet officieel bevestigd.
 
Jonás Cuarón, regisseur van ‘Desierto’ uit 2015, zal in de regiestoel plaatsnemen en mee het script pennen. De man schreef in het verleden samen met zijn regisserende vader Alfonso Cuarón mee aan de Oscarwinnende prent ‘Gravity’.

Angst

Angst – van het beklemmende soort waarbij je omzeggens alleen vastzit in de ruimte of een woestijn – is een constante in het werk van Cuarón. In het universum van Zorro is die angst vaak aanwezig, vermits het hoofdpersonage de belangen van onschuldigen verdedigt in zijn strijd tegen corrupte instituties of krachten. Cuarón mijdt bovendien het bombastische, en ook dat past bij de figuur van de gemaskerde Zorro – wiens bescheidenheid hem siert.
 
De film heeft nog geen officiële releasedatum. Op filmdatabase IMDb staat alvast dat de prent dit jaar in de zalen verwacht wordt.

Cross-over met Django

En dan is er nog die andere, opmerkelijke cross-over. Quentin Tarantino waagt zich aan het personage, die hij zal droppen in hetzelfde universum als de held uit zijn film ‘Django Unchained’. Voor de leken: er bestaat al een comicreeks genaamd ‘Django/Zorro’, waarin zowel Django Unchained als de Spaanse held El Zorro voorkomen. Deze serie is geschreven door Matt Wagner en Tarantino himself.
 
De film komt dus niet volledig uit de lucht gevallen, maar toch is het verrassend dat meesterregisseur Tarantino zich aan een verfilming waagt. Voor het project zou QT in zee gaan met Jerrod Carmichael, die het script zal pennen.
 
‘Django/Zorro’ zou zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit ‘Django Unchained’ afspelen. Django reist opnieuw door het Amerikaanse land als premiejager. Onderweg ontmoet hij de oude en geraffineerde Diego de la Vega, voor Django de eerste rijke blanke man die zich totaal niet bezig lijkt te houden met zijn huidskleur en zichzelf staande kan houden in een gevecht. Django ontpopt zich vervolgens tot lijfwacht van Zorro, zij aan zij bevrijdt het duo de onderworpen inheemse bevolking. Zo ontdekt Django dat slavernij niet enkel zijn volk kwaad doet.
 
Een releasedatum is nog onbekend. IMDb maakt melding van een release ergens volgend jaar.

Bekijk 'The Legend Of Zorro' vanavond om 20u30 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top